Jávorfácska Creative Commons License 2010.08.25 0 0 64

A tilmán lévõ képnek nemcsak a megjelenése volt csodálatos, hanem mindeddig való fennmaradása is az. A képen, sokszoros nagyításban sem látható ecset nyoma! A növényi eredetû ritka szövésû anyag nincs elõkészítve festõvászonnak, és erre nem is alkalmas. Ha nem festik be, 20 év alatt szétmállik. Ha megfestik, akkor már 5 év alatt tönkre megy. Ez a kép azonban sértetlenül fennmaradt 470 éven keresztül, pedig az elsõ 116 év alatt még üveggel sem védték, sõt százezrek érintették és kormos, füstös viaszgyertyák megszámlálhatatlan tömegét égették elõtte. A tilma festményt nem hordozó részét relikviaként széthordták, így a festmény ma 198x106 cm, melyen a Szent Szûz alakja 142 cm. Jelenleg üveg alatt hármas keretben (arany-ezüst-bronz) õrzik az eredeti bazilika közvetlen közelében felépített hatalmas méretû betonból készült új székesegyházban, annak 20000 zarándokot befogadó belsõ terében a szentély oltárasztalához vezetõ introitusként.
Az utóbbi évtizedekben a tudósoknak rendkívüli érdeklõdése a kultúra, a mûvészet minden ágából egyre újabb kérdéseket vet fel a kép létének és keletkezésének magyarázatára. Hosszasan vizsgálta a NASA ûrkutatási központ is.
A tepeyaci jelenések óta 46 pápa uralkodását jegyzi fel az egyháztörténelem, s közülük 26 határozottan állást foglalt bullákban, körlevelekben, jubileumi megnyilatkozásokban e természetfeletti jelenség hitelessége mellett.

http://www.freeweb.hu/jelenesek/guadalupe.html
Előzmény: Jávorfácska (61)