gigabursch Creative Commons License 2010.08.24 0 0 7817

Jó Szerencsét!

 

 

A szakestélyre felszólalással az eredmények tükrében egyedül készültem. Jó lett volna, ha tarsolyban marad(hat), mert bárcsak annyi jó felszólalás lett volna.

Ezügyben a vidám diákság szégyen faktora nem nálam mutatkozik. Tanuljanak belőle...

 

A Szalamander:

Nos. 10 éve full kihalt volt az utca, most legalább akik épp arra jártak, meglátták, megvárták, és tisztelettel nézték - már amennyire előlről látni lehetett.

A kocsik egyből levették a lámpáikat, és nem refiztek bele.

A rendőrök meg maximálisan jól segítettettek, minden elismerésem feléjük.

Pont azt beszéltük Kisfüllel, hogy Sopronban 40 év alatt nem volt egyetlen egyszer sem ilyen jó a rendőrök hozzáállása és biztosítása. NYilván a 40 év neki adat, nem nekem... :-

A magam részéről a végén "ékes" tót nyelvtudásommal még meg is köszöntem nekik (a rendőröknek), és hálás pillantás látszott emiatt a szemükből. Ez az ami tényleg nem került semmibe és mégis milyen sok tőkét teremt a későbbiekre nézve.

 

 

Persze szalamenderezni lehetne sokszor.

Lehetne pl. a tavaszi balekutakon (egyeztessenek az épp kimenő karok és szakok egymással), vagy pl. az októberi Akadémisták Selmecen rendezvényen. Úgy ahogy most is csináltuk. Nyilván igényel némi szervezést, de szerintem minden megoldható és érdemes. Ha pl. az októberi rendezvényen lenne, ezt Selemcen előre beharangoznák a városlakók felé, és megoldható lenne a közvilágítás kikapcsolása, megfelelő helyen gyertyák ablakba rakása (pl. Fritz-ház, Kecsmáry-ház, stb)

Mert egy szalamender akkor szép, ha van legalább 40-50 lámpa. és utána a fáklyás menettel van vagy 100-120 diák kar-a-karban.

Így is gyönyörű volt, és megmondom őszintén, mikor felérkeztünk a Szentháromság térre, és teljes díszsorfallal várt minket a város, bizony megszaladtak a könnyek a szememben.

Szintén csak szervezés kérdése, hogy pl. a soproni szalamanderhez hasonlóan a főtérre érkezve a Gaudeamus majd az elmenetelkor a Silentium a Szent Katalin templom tornyából felhangozzék.

 

 

Az ötlet, a jó terv, a jó példa adott, már csak a megvalósítás vár magára.

 

 

 

No és persze Szalamander mehet az Akadémia elől a Szentháromság térre, mert annak is lenne megalapozása, vagy épp ahonnan, ez mind csak némi ötlet, fantázia és megvalósítási akarat kérdése, de itt és ezen a ponton kijelenthető, hogy 10 évvel ezelőtt az, amit Szacóék elkezdtek ezzel Selmecen, mégha jelenleg nem terebélyesedett ki, de biztató növekedésű kis fácska lehet.

 

 

Üdv mindenkinek: Bence

Előzmény: SzendGab (7815)