Jávorfácska Creative Commons License 2010.08.24 0 0 57

Kérdés (K.) - válasz (V.) Conchitától

1973

K.: Mi történik majd a Figyelmezetés napján?

V.: A legfontosabb az, hogy az egész világ egy jelt fog látni, egy kegyelmet, vagy egy büntetést a lelkekben, vagyis egy Figyelmezetést. Abban a percben mindenki egyedül lesz lelkiismeretével, egyedül Isten előtt. Mindenki látni fogja saját bűneit és ezek következményeit.

K.: Mindannyian egy adott pillanatban éljük ezt át?

V.: Igen, egy adott pillanatban.

K.: Mennyi ideig tart a Figyelmeztetés? Egy óra hosszat? Másfél óra hosszat?

V.: Valójában nem tudom, de úgy gondolom, hogy öt perc elegendő lesz.

K.: Hogyan érezzük majd magunkat?

V.: Mindenki másképp, ez a lelkiismeretünktől függ. Mivel a Figyelmeztetés személyre szóló, tehát reakciónk is más és más lesz. A legfontosabb az lesz, hogy felismerjük saját bűneinket és azok következményeit. A Figyelmeztetést Ön másképp fogja megélni mint én, mivel mások a bűnei.

K.: Történik-e velem valami bűneim miatt? Vagyis fogok-e testi szenvedést érezni bűneim miatt?

V.: Nem, hacsak az érzelmi felindulás miatt nem történik önnel valami, pl. egy szívroham.

K.: Vagyis a Figyelmeztetés nem jár fizikai szenvedéssel, hanem abban áll, hogy bűneimmel egyedül állok Isten előtt. Mi van a jó cselekedetekkel? Vajon ezeket is látni fogom?

V.: Nem, ez csak egy figyelmeztetés lesz, hogy lássuk bűneinket. Olyan lesz, mint egy megtisztulás a Csoda előtt, hogy kiderüljön, hogy a Figyelmezetés és a Csoda által megtérünk-e.

K.: A Figyelmeztetés tehát bármely pillanatban bekövetkezhet?

V.: Igen, de azt nem tudom, hogy mikor.
Előzmény: Jávorfácska (56)