upi2000 Creative Commons License 2010.08.24 0 0 123085

Ezért mondom, hogy a vallásosság elveszi a szabad gondolkodás jogát és lehetőségét.

Mármegbocsáss, de az, hogy én Istebn nem tartom egy mocsok szarházinak, annak is lehet a következménye, hogy másként értelmezem az Istenről kapott infókat. Ad absurdum még az is előfordulhat, hogy az én értelmezésem a helyes, és mindössze arról van szó hogy szabadon és félelem nélkül beszélhetsz hülyeséget.

Amit egyébként én, mint hívő is megtehetek, meg is tettem már párszr, és Isten nem súlytot ezért halálra, csak szép türelmesen rámutatott a tévedéseimre:))))

hanem azért mert nekem így jó.

Erről is lehetne agyalogni egy sort, hiszen néha azt sm látjuk előre, hogy mi az ami nekünk jó, plusz előfordul hogy ami nekem jó, az másnak rossz, ésatöbbi...

Nem, nem mondhatjuk ezt.

Izé, itt szvsz ugyan azt mondtuk...:))

És még folytathatnám a példákat

Fölösleges lenne, nem kell bizonygatnod hogy különféle vallások és hitek zászlaja alatt miféle szörnyűségeke követtek el emberek. Max. azt érdemes vizsgálni, hogy az elkövető valóban összhangban van-e az adott hit elveivel? Egy muzulmán emberke nemrégiben hosszasan és elég meggyőzően magyarázta, hogy a moszlim terrorizmus szembemegy a Korán tanításával. Őrültek viszont bárhol előfordulhatnak, hülyeségeket meg bármilyen eszme zászlóratűzésével el lehet követni, mert az eszmék betartása könnyen áthágható...

Ki kell tiltani a vallást az iskolákból, az óvodákból, és a médiából, valamint meg kell szüntetni a vallások állami támogatását.

Egyrészt ez ürközik a vallásszabadság eszméjével (amit tudtommal nem a vallásosok találtak ki), másrészt meg az állami támogatás megszüntetését lelkesen támogatom.

Azt nem hiszem, hogy megszűnnének a vallások, a múlt rendszerben minden kívánságod teljesült, sőt, még némi büntetéssel is járt ha nagyon "hívősködött" az ember, mégsem szűnt meg semmi. Bizonyos suzempontból inkább erősödöt a hit, mert aki csak divatból, nevelési kényszerből "hitt", az inkább KISZ tagnak állt:))) Igaz, ez csak 1 generáció volt, max. 1,5...

Előzmény: Xmes21 (123075)