Szorka Creative Commons License 2010.08.22 0 0 2029

Az utolsó felvetésed nagyon is érint minket! Bár nem túl régen, de pár hónapja Eszter is egyre jobban szorul, pedig elég sok laza dolgot kap, általában inni is iszik rendesen (bár néha nem hajlandó). A kaja nem elég, rendszeresen (hetente kb. kétszer) kap Laevolac-ot. Egy darabig próbálkoztam, aszalt szilvás gabonapép reggelire, lenmag belekeverve naponta többször az ennivalójába, de nem nagyon használt. És még mozgásszegénynek sem mondhatom őt, mert végigkússza a napot, bár ez csak fekvő testhelyzet, az is gond lehet?

Mostanában szinte minden nap próbálunk lépegetni is, van egy szuper járássegítőnk (köszi Poppy, ha még olvasol minket!), csak konzultálni akarok még a gyógytornászokkal (ovi, Dévényes), mert nem tudom, van-e értelme a járást gyakorolni, ha fekvő helyzetből magától úgysem tud felülni, állni meg végképp nem. Nektek mi a véleményetek?

Próbáljuk gyakorolni a négykézlábra állást is, meg az ágy mellett a térdelésbe felnyomakodást, de Eszter valahogy nem vevő a dologra. Ezért egyre inkább hanyagolom a kompot, mert szerintem rájött már jó ideje, hogy abban tud ülni, közlekedni, minek próbálja meg mindezt önerőből. Pedig a kezével már fel tudja nyomni magát, ha a lábait behúzná, ez utóbbi nem akar sikerülni, mindig nekem kell megcsinálni. Pontosabban nem nem sikerül, ahogy látom, nem is próbálja. Azért bízom benne, hogy ez nem azt jelenti, hogy semmi nem érdekli, és nem küzd, hanem csak tudja, mi az egyszerűbb megoldás (komp).

Előzmény: pönci (2026)