neutralis Creative Commons License 2010.08.22 0 0 11436
Sziasztok!

22 hónapos kisfiaink eddig gyakorlatilag 3 hónapos koruk óta mindig átaludták az éjszakát (este 8-tól reggel 6-ig). 2 hete beszereztek szegénykék valami vírusos nyavaját, ami miatt többek között folyt az orruk. E miatt, mármint hogy nem kaptak rendesen levegőt az első 1-2 napon óránként keltek fel éjszaka. Hogy egyszerűbb legyen a dolgom és ne kelljen rohangálni a szobánk és a szobájuk között odafeküdtem melléjük a földre, és ha felkeltek, megtöröltem a nózijukat és megsimiztem őket hogy visszaaludjanak (nem vettem ki őket az ágyból).

Azóta már jobban vannak, de az egyik kismanó, ha éjszakánként megébred nem alszik vissza, hanem elkezdi követelni, hogy bemenjek és odafeküdjek a kiságy mellé a földre. Ordít, sír, hisztizik. Hiába nyugtatom meg, ahogy kiteszem a lábam, ismét feláll a kiságyban és balhézik. Ha az anyjuk megy be, nem hagyja abba, ordít, hogy "papa" és mutogat a földre.

Negyed óránként, húsz percenként szoktam bemenni hozzá és megtörlöm az orrát, elmondom neki, hogy nekem kint az ágyam, neki bent, ne sírjon. Kivittem és megmutattam, én hol alszom és hogy ő hol alszik. Adtam neki alvós macit, kutyát, cicát stb. Beraktam hozzá a fényképemet. Adtam neki éjszaki pici fényt (zseblámpát). Megtöröltem az orrát és adtam neki vizet. Plusz tette és teszi ezeket az anyjuk is. Mindezek kombinációja megy éjszakáról éjszakára, de semmi nem segít.

Az elmúlt másfél hétben átlagban éjszakánként hajnali 2 és 5 között 2 órát üvöltött a kismanó. A tesókája pedig közben mutogat felé és mondogatja hogy "sír, nem, nem , nem".

Minaddig nem hagyja abba, amíg be nem megyek hozzá. Az már elég, ha ott vagyok. Még simiznem sem kell.

Olvasgattam mindenféle altatási jótanácsot, de igazából semmi olyasmit, ami segítene. Hagyjam, nehagyjam, mi van ha fél éjszaka sír? Már így is nagyon fáradt ő is napközben és mindenki más is.

Van ötletetek?