Dr. Klíma Creative Commons License 2010.08.20 0 0 2500
Hasonló elrendezésű szoba.... beltéri egység helye adott......kültéri egység helye adott...falátfúrás helye adott......így a nyomvonal is adott volt.

Sokkal szebb lenne falba vésve, de itt ez nem megoldható, még később sem.

problémák:
- A beltéri alatt beton áthidaló, így az nem véshető, ezért zsákutca a falba vésés
- Ha tégla lenne a beltéri alatt, akkor is a beltéri csatlakozó csöveit ki kell forgatni, így a kötés falba esne, amit TILOS...ha nem forgatom ki, akkor meg az igen szűkös hely okozna problémát, hisz a beltéri alatt nem lenne egészséges a sarkot megvésni
- födém fele vinni a csöveket nem okos dolog, hisz a kondenzvíz elvezetését csak szivattyúval lehetnem megoldani, ami ugyancsak nem végleges és nem 100% -ig üzembiztos megoldás.
- A tető fele megint nem érdemes támadni, mert a párazárást nem lehet 100%-ban az eredeti állapotra visszaállítani....a gipszkarton mennyezet pedig érzékeny a párára....természetesen a hibák nem 1 éven belül jönnének ki, lehet hogy csak 3-5 év mire a folytonos párazárás megszakítása látványos problémát okoz.
- A beltéri egység mögötti falfelület pedig utcai falszakasz, ezért az esztétikai megjelenés miatt oda a gazda semmiképp sem akar kültérit....

...ezek átgondolása után lett ott ahol lett....(persze a felsoroltakon kívül még akadna megoldás, de nem zongoráztam itt most mindent végig...(pl a beltéri bal alsó sarkából függőlegesen levésni a padló szintjéig, majd a padlóban elvinni a külső falszakaszig a csöveket....)
frigotrade klímaszerelés









dr klíma