Nolanus Creative Commons License 2010.08.19 0 0 7001
"Porphüriosz ókori föníciai filozófus is azt magyarázza egy értekezésében a najádok barlangjáról, hogy az valójában a kozmosz képe volt, ahol mindennek jelentősége van, még a szövőszékeknek is, melyeken a nimfák a fenomenális világot szövik..."
És mennyire eltávolodtunk már attól a fajta világismerettől és gondolkodásmódtól, amiben ezek struktúrák nem csak furcsa fikciónak tűntek...

"Ha érdekel: a sakktábla geometriai misztériumát boncolgatja Tons Brunés dán mérnök "Az ősi geometria titkai" c. könyvében második kötetében (The Origin of chess, a The Secrets of Ancient Geometry II. kötetében, 235-240. old. - én jó pár éve olvasgattam a könyvet a debreceni K. Egyetem egyik külön gyűjteményében)."
Érdekelne, de félek ehhez most nem férek hozzá. Az antikváriusok pedig nem egy olcsón vesztegetik :)

"Amúgy ha ez a Fulcanelii ilyeneket írt, úgy nagyon behatóan kellett tanulmányoznia a keresztény szimbolikát és a régi alkimista rajzokat, de ki kellett egészítenie empirikus ráeszméléseivel, mert simán nem lehet ilyen megállapításokhoz jutni..."
A fáma szerint ez így is volt, legalábbis Canseliet írt egy konkrét transzmutációról.
(P&B is ír ugye róluk, nekem azonban vannak velük(P&B) 'fenntartásaim')
Mit gondolsz egyébként a Frères d'Heliopolis-ról? Vajon miért pont ezt a nevet választották? És nincs meg neked véletlenül a The Dwelling of Philosophers? Vagy nem ismersz valakit, aki engedne egy fotókópiát róla? :) Antikváriusoknál 400-500 pénz közt, neten sem találtam...

Előzmény: Schenouda (6986)