Breuer András Creative Commons License 2010.08.18 0 0 689

Tisztelt Törpöl!

Érdeklődni szeretnék, hogy tartósan ebben a házban él e, mert úgy vélem beírásaiból, hogy vagy fogalma nincs a házban zajló eseményekről, vagy személyes problémáin kíván elégtételt venni mások alaptalan támadásaival.

Egyrészt az Ön által felvetett gondok többségéről a tulajdonosok egyetlen döntéshozó szerve határozott, a közgyűlés.

Ettől kezdve a döntéshozókat alázza, nem azt, akit megpróbál lejáratni.

De nézzük a tényeket:

Kamera:

de volt lent kamera, a bejáratot figyelte az elfogadott tervek szerint. A tárolók figyelését később határoztuk el pont a feltörés miatt, de ilyen alapon az összes lakást is figyeltethetnénk.

De hogy tudja: a behatolót a lakók engedték be, mivel a bejáraton nem volt behatolás nyom. A garázsajtót rongálták, melyet a képviselet ingyen csináltatott meg.

A kamera ott és úgy működik, melyet a közgyűlés megimert és ezen az ismeret birtokában elfogadott. Nem gondolom, hogy Önnek joga lenne a közgyűlést ennyire megaláznia (döntést követően) , joga lett volna észérvekkel a döntést befolyásolni, de ahhoz az érveknek nem indulatból hanem értelemből kell születnie.

közös képviselet:

Ez is egy kicsit indulati megfogalmazás. A leírtakból kitűnik, hogy fogalma sincs miről beszél, de megpróbál valamit mondani, mert az trendi. Megpróbál lejáratni embereket, akik nem segítettek haragudni.

Adószáma CSAK annak a háznak van, amely adózás alá vont tevékenységet folytat.

Az Önök házának nincs olyan tevékenysége, mely ebbe a kötbe tartozna. 

De nézzünk pár ügyet a teljesség igénye nélkül:

mit is tett a közös képviselet költségcsökkentés ügyében:

  1. szelektív hulladékgyűjtés pályázat utján, ezzel 1-1 kukát spórolt a ház havonta,
  2. normális vállalási árú takarítókkal történő szerződés, mely kb havi 40 ezer megtakarítást jelent havonta (igaz ezt csak mostanában lehetett, mert a régi SZVB idején a volt SZVB tag vállalkozásában lehetett csak a takarítás annak ellenére, hogy akkor 60 ezerrel olcsóbb ajánlatot is biztosítottunk.)
  3. A garanciális hibák jó része javítva lett, nem kevés munkával és temérdek egyeztetéssel a háttérben.
  4. SZMSZ és házirend is megszületett szintén ingyen, a képviselet munkája következtében. (biztos van információja, mások ezt mennyiért teszik meg)
  5. Országosan egyedülálló informatikai rendszer áll a tulajdonosok rendelkezésére. 75-ből 52 !!!!! tulajdonos használja ezen szolgáltatást.
  6. fundamenta megtakarításra beszéltük rá a tulajdonosokat, biztosítva ezzel az előtakarékosságot
  7. minimálisan emelkedett a közös költség, az átlagosnál alacsonyabb költségből működtetjük az épületet
  8. hetente többször megjelenünk az épületben, ha semmi gond nincs, akkor is hetente
  9. évente ingyen elkészítjük a gondnok és általunk leolvasott fogyasztás alapján a kommunális elszámolást
  10. soroljam még?

Annak idején, amikor a feroxot megválasztották az akkori szvb utána nézett a vállalási árunknak. Megállapították, hogy korrekt. Azóta megváltozott a véleménye, vagy már erre sem emlékezik?

Javasolom, hogy ezt a kérdést is bizzuk a közgyűlésre, hátha körültekintőbbek ebben is.

gondnokság:

Érdekes, hogy ezzel sem volt addig baj, amíg a takarítást -majd dupla áron- belső megoldással biztosította az SZVB.

Most van probléma vele, amikor személyes indulatok és sértettségen alapuló vélemények próbálják formálni a közhangulatot. Ahogy látom szerencsére sikertelenül.

Érdekes kísérlet azok után, hogy a tulajdonosok jelentős része ragaszkodik a gondnoksághoz és a személyhez.

Bizonyára tudja, hogy nem kevés ideje (20 év) nem kevés ház (80) kezelését látjuk el. Ebből adódóan tapasztalatunk is elég széles körű.

Ezen tapasztalatunk szerint a gondnokság, mint intézmény rendkívül hasaznos a minden napokban, különösen ott, ahol a társasház kezelés külsős. Belsős nem is lehet, csak közös képviselő, ami minőségi és tartalmi különbség. A ház nyugalmát és zökkenőmentes működését a gondnokság tudja biztosítani.

Tehát: a gondnokság a ház számára fontos, és nem helyettesíthető társasház kezeléssel

Szintén tapasztalati tény: a gondnokság juttatása komoly anyagi terheket jelent a házaknak, ezért nem engedheti meg magának sok épület.

Az Önök házában olyan konstrukció üzemel, mely szinte elenyésző költség mellett élvezi a gondnokság nyújtotta előnyöket. Ez a költség oly minimális, hogy csak igen sok köszönettel lehet kipótolni az elvégzett munkát.

Azt javaslom Önnek, hamár segíteni nem tud, vagy nem akar, a "köszönöm" szó meg nem jön a szájára, legalább másra ne használja. Sok bölcsességgel tud segíteni, hál Istennek ebben a házban (értelmes lakók között) még sok áskálódással sem tud ártani. Akkor meg minek?

üdvözlettel

Breuer András társasház kezelés

Előzmény: Törpöl (686)