bubbbba Creative Commons License 2010.08.15 0 0 46837
Kedves szakértők,

vajon mennyibe fáj egy kazáncsere? Paraméterek: kombi cirkó, eddig egy régi nyílt égésterű versenyző adta a meleget, most elgondolkodtunk egy turbós-kondenzációson.

De: ez egy földszinti lakás, még 3 emelet van fölötte. A kémény szuverén saját /bélelt, 110-es füstcső/, más lakás nincs rákötve. Gondolom ebbe kellene belehúzni a "lélegző csövet"? Belefér egyáltalán? el lehet vezetni 3 emeleten át fölfelé a tetőig? /lapostető/.

Mindez megéri? Nagyságrendileg mennyibe kerülne tervezéssel, kivitelezéssel, új kazánnal? Vagy inkább maradjunk a legegyszerűbb megoldásnál, azaz egy ugyanolyan paraméterű új kazánt tetessünk fel, mint a mostani és akkor még terveztetni se kell?

És a szellőzés: jelenleg úgy van megoldva, hogy egy háztartási helyiségben van a cirkókazán, aminek van egy 40x40-es ablaka, ami a pincébe nyílik. Vagyis nem ki a szabadba, hanem egy jó nagy, legalább 60-70 m2-es pincébe (aminek ugyan mindig nyitva van az ablaka, tehát ez így végül is a külvilág, de így ablakokon át, amik elvileg zárhatók lennének, bár sosem zárja senki). Ezt így elfogadnák szellőzésnek, ha ismét sima cirkót rakatnánk fel? Mert ahogy nézem ezeket a légbeejtőket, az nálunk kivitelezhetetlen, mert nincs semmi szellőzőakna vagy szellőzőcső lehetőség (az előző lakó alakította ki így a rendszert...).

Szóval, mi volna a legrentábilisabb megoldás ebben a helyzetben?