Pruzzo Creative Commons License 2010.08.14 0 0 14336
"FIFA: Blatter tizenegyespárbajt akar a vb csoportmeccsein is

Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke elképzelhetőnek tartja, hogy a jövőben a labdarúgó-világbajnokságok csoportkörében is tizenegyespárbajjal fejezzék be a 90 perc után döntetlenre végződő mérkőzéseket – többek között ez derült ki abból az interjúból, amit a sportdiplomata a német Focus magazinnak adott.

„Ha kilencven perc után nincs győztes, jöhetnének egyből a tizenegyesek. Azon gondolkodunk, hogy száműzzük a döntetleneket a csoportkörből is. A vereség elkerülését szem előtt tartó csapatok ugyanis hajlamosak unalmas mérkőzéseket játszani" – mondta Blatter, aki szerint az is elképzelhető, hogy újra bevezetik az „aranygól" intézményét. Az 1998-as és a 2002-es vb-n alkalmazott gyakorlat lényege: az egyenes kieséses szakaszban vívott mérkőzések hosszabbítása azonnal véget ér, amint valamelyik csapat gólt szerez."

http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek/fifa-blatter-tizenegyesparbajt-akar-a-vb-csoportmeccsein-is-2040982


Komolyan kezdem azt hinni, hogy ez a fickó nem láthatott focimeccset egy ideje. Mondjuk pár évtizede.
Olyat még nem látott hogy egy csapat a tizenegyesre játszva bekkel ki egy meccset? Ráadásul ezzel a szabállyal a bekkelő csapat jutalma nem egy pont lenne, hanem szerencsés esetben a győzelem is.
Idióta.