menroting Creative Commons License 2010.08.10 0 0 349
Itt derül ki hogy miből épült a terasz:

 

"Egy gigantikus, közel 24 méter hosszú, 5 méter magas és 5 méter széles kifaragott kőhasáb, amely minden idők legnagyobb készre faragot monolitja, amit az ősi építők már nem használtak fel a kőterasz létrehozása során. Ezt a hatalmas, 2000 tonnás követ a mai modern technikával sem lennénk képesek megmozdítani. Ennek az egyetlen kőtömbnek a súlya 50 darab harckocsi súlyával egyenlő és csupán viszonyítás képen: Az egyiptomi nagypiramis építésének mikéntje örök rejtély a tudomány számára, pedig a több mint 2 millió kőtömb mindegyike átlagosan ,,csak" egy köbméter. Ezzel szemben a baalbeki kőterasz egyetlen monolitja 500 köbméteres"

 

Itt meg  az  hogy ez a kő baalbeki kőbányából való:

 

"A 21 méter hosszú, 5 méter magas, 4,5 méter széles nagy áldozókövet a topografikus hűséggel megfestett Baalbek nagy panorámaképén a naptemplom közelébe helyezte, és a Nagy önéletírás indoklása szerint ezzel "a festményt költőileg kiegészítette". Csontváry korában a hun-magyar rokonság kérdését tudományos értekezések taglalták, és valós tényként kezelték. Csontváryt is élénken foglalkoztatta a ganeológia, és a "napimádó őseinknek áldozat bemutatására" szolgáló áldozókövet, a világ egyik legnagyobb faragott kövét ezért a naptemplom mellé, a romok tövébe, a kisváros házainak közvetlen közelébe festette. Holott annak lelőhelye a baalbeki kőbánya, melyet a Baalbek képen a távolban, a kép baloldalán láthatunk."

http://mek.oszk.hu/05000/05096/html/elemzes.htm

 

És itt írják azt hogy ez megalith vörös gránit:

 

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:7FeJpVgM77IJ:oocities.com/athens/agora/9951/+Baalbek+megalith+granit&cd=10&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

 

Tehát a terasz épitéséhez használt kövek a baalbeki kőbányából valók ahol  még most is látható egy fel nem használt gránittömb.