Pocér Creative Commons License 2010.08.09 0 0 3772

Én konyha, kamra, WC fürdőszoba, hth tekintetében egy ház esetében a közvetlen ablakkapcsolatot - még ha nem is nagy - de alapszabálynak gondolom ( felhasználóként ). Lakásokban ez ugyan sokszor nem teljesül, de családi háznál erről nem mondanék le.

A benapozás tekintetében vitatkoznék. Egy egyszerű nappálydiagramm alapján is látható hogy a nappali az év minden napján 12.00-kor kapja ez első közvetlen napfényt ( nyáron nyilván csak kapná, mert a terasz árnyékoló leárnyékolja). Az étkező dec 21-én kb. 13.00-kor kapja az első közvetlen napsugarat, az év többi napján ez 12.30 felé tolódik. És kapják napnyugtáig ( dec 21. 16.00 óra). És minél hosszabbak a nappalok ez annál tovább tart ( február 21-én már és október 21-én még kb. 17.00 óra). Ezen az étkező tetősíkablaka még valamit javít is talán. Továbbra is egyetértek, hogy kedvezőbb lenne ha ezek körbe lennének napozva, de úgy látom, hogy ezt csak a gyerekszobák benapozottságának komoly romlásával lehetne megoldani ( adott telekméretek és telektájolás mellett).

Nem kötözködni akarok, de mérnökemberként ( bár nem építész ) a leveled szerinti nagyfokú leegyszerűsítés a benapozással kapcsolatosan kicsit böki a mérnöki szemléletemet, mert a megállapításod szerintem nem igaz.

Mindesetre köszönöm az észrevételeidet.

Előzmény: cseik (3770)