velorex0 Creative Commons License 2010.08.08 0 0 675
ma reggel fontos dolgok jutnak az eszembe a wc-n, amiket a múlthéten nem fejeztem be, vagy el se kezdtem. kultúrális érdeklödésem félárbócán kitüztem magamnak hogy újra olvasni kezdek. de ma elöveszem valamelyiket a kedvenceim közül és újraolvasom. sok választásom nincsen, nietsche és vonnegut kopaszodik a könyvespolcomon (viant és a rilke-sorozatot eladtam), a "hogyan grillezzünk helyesen" útmutató és "a szexuális élet zavarai" c. könyv mellett. valamelyikbe belefogok még holnap.

ha egyszer megérem és megöregszem, az utcán ülve fogok koldulni egy formátlan hungarocell párnán amit valamelyik építkezésröl loptam, ez már határozott dolog és éjjel pénzbe sakkozom, ha birom még szellemileg. nekem szimpatikusak ezek a békés hajléktalanok, valahol itt agonizál a szabadság utolsó perce. le is ülök most egy délelötti padra csak úgy barátkozni a gondolattal, de hamar tovább kell álljak, rákezdett az esö. valhogy pontosan melankólikus a hangulatom, ennyire még soha.

délután van, megborotválkoztam, megmostam az agyamat hideg vízben. kati anyja majdnem kedves, talán a vodkától amit szolidárisan ivott. az én lehelletemben nincs alkohol, érzi ö is hogy vesztett. kati boldog, megy tusolni, de nem enged magához a fürdöszobában. galambok turbékolnak a lihthófban, nekem is ingerem van.

..