Megpróbálom kicsit világossá tenni azon olvasóknak, akik esetleg nincsenek tisztában néhány dologgal. Először is nem kívántan gúnyolódni senkivel sem, de a magyar törvényhozás emberei ( és néhány más hatóság is ) az információkat népszerű fórumokról, közösségi és adok-veszek oldalakról is begyűjtik. pl. Vatera oldalon jó arányban található fekete vagy szürke gazdaságot folytató személyek sokasága, fegyverekkel foglalkozó oldalakról tipp szerezhető olyanokról, akik törvénytelen vagy tudatlansága, figyelmetlensége miatt felhívja magára a figyelmet. Csak egy példa az Orvostudományi Egyetemre leadott lövés, amit a szakértő ( szerintem nem teljesen magabiztosan, mivel a lövedéket nem találták meg, ami pedig a portál üveget átütötte!!! - ez sem 7,5J volt, de szerintem akár parittyából kilőtt kavics, vagy egyéb anyag is lehetett ) légfegyverből leadott lövésnek tulajdonított és ezt a média persze jól ki is kürtölte ( Mondjuk Sidi Petya VB-n elért aranyáról a napokban nem igen hallottam ilyen hangzatosan, vagy a megszerzett olimpiai kvótájáról sem, de a többi lövőink eredménye is csak az MSSz oldalán vagy a VB oldalán tekinthető meg, stb. ). Az infók birtokában elsuhannak a megfelelő képviselőkhöz, magasabb beosztású emberkékhez és készülnek a 'megalapozó' jelentések, arra az esetre, ha valaki visszaélne a birtokában jogosan vagy jogtalanúl lévő fegyverével. Erre a munkához biztosít jó tápanyagot az a hirdető aki nem korrekt, hanem 'gyári' adatokkal reklámozza portékáját, és természetesen ezt támasztja alá a forumozó közönség, ha azonnal nem reagál az ilyen félreérthető hirdetésre. Guriga jól fogalmazta meg azt, hogy szívügyem a légfegyveres ( vagy akár természetesen a fegyveres, lőfegyveres sport is ). Nálam komolyabb személyek fogalmazták már meg azt, hogy a fegyverektől nem félni kell, hanem azokat tudatosan kezelni kell tudni, mint sportolóként, mint jogalkotónként. A 150 éves (írott)sporttörténelemben KETTŐ sportoló által elkövetett bűncselekmény volt, ennek ellenére a sportolókat vágták hátba. A tiltás és meggondolatlan szigorítások eredménye a megsokasodó törvénysértés lesz, még akaratlanúl is. És ameddig vannak nálunk rosszabb helyzetben lévő sporttársaink is az Unióban, addig minden szívfájdalom nélkül húzhatnak még a szigor nadrágszíjján. Legalább mi saját magunknak ne ássuk a sírgödröt mert a végén még tényleg onnan pisloghatunk, mint béka a mocsárban, és ha netán arra jön a gólya, akkor vége a 650 éves múltra visszatekintő lövész múltja kis Hazánknak.
Szóval a sem a hirdetőt sem a mellé álló fórumtársa(ka)t nem kívántam megbántani, csak felhívni a figyelmet, hogy figyelmetlen hirdetés milyen következménnyel járhat.
Ha valakit pedig megbántottam, attól bocsánatot kérek itt és most.
Medveczki Zoltán