Veszprém27
2010.07.29
|
|
0 0
94
|
A mai napon bejártam az egész vonalat.Úrkútról indultam.Csináltam pár fényképet,majd a hétvégén felteszem.A sínek fényesek,a legutóbbi javítás ebben a hónapban volt.Az útátjárók meg lettek csinálva.Pár új sín is volt.A legrégebbi amit találtam 1954-es volt,a legújabb 1999-es.Új talpfák is bőven akadtak.Úrkút és Ajka kötött 19 síncsavar hiányzik.A 44-es kmkőnél régen volt egy állomás.Az épülete ma is megvan,igaz alig látszik ki a gazból.2 vágánnyal rendelkezik,bár a 2. már ki lett bontva a fővonalból.A rakodónál 3 vágány található,a váltókörzetek nemrég lettek felújítva.A vonal nagyrésze betonaljakkal van építve,de akad vasalj és talpfa is.Jelenleg az úrkúti mangámbányában dolgozom,észrevételem szerint rendszertelen a szállítás,általában heti egy alkalommal megy teher.Mivel erre a fórumra tényleg nincs sok írni való,javasolnám,hogy itt beszélgessünk a bányászatról.Ha más nem,én szívesen kezdem,elég jól ismerem az ajkai bányákat és akad pár fotóm is.A Kossuth-díjas bányaigazgató,Hidasi Ferenc is közeli rokonom.(Nagybácsikám volt) |
|