mR.sHame Creative Commons License 2010.07.29 0 0 215
Sziasztok,

Nekem legalább 1-2 éve jelezték először egy urológiai vizsgálaton, hogy egy kb. 3-4 mm átmérőjű kő, ill. több kisebb van a bal vesémben, a jobb vesém úgy, ahogy tiszta. Nos, ez az évek során 6 mm átmérőjűre duzzadt és az elmúlt fél-egy évben különféle tüneteim voltak. A tünetek többsége a bal oldalamon jelentkezett, alhasban, nagyon ritkán a herékbe is sugárzott. Mindenre gondoltam, csak a vesekőre nem. Többszöri belgyógyászati vizsgálat után minden negatív lett, kissé elbizonytalanodtam, a vesekőre abszolút nem is gondoltam.

Az utolsó fél évben viszont havi 1 erős vesegörcsöm volt, több esetben 2 db 40 mg-os No-Spa segített, de egyszer az ügyeletet is le kellett hívni.
Ma reggel munkába menet, a görcs ismét előjött. Szépen, lassan kezdődött, enyhe fájdalommal, mire beértem a munkahelyre, olyan szintű volt, hogy a No-Spa sz4rt sem ért. Beszélni is alig tudtam.

Gyorsan összeszedtem magam, majd irány a sürgősségi. Mondtam, mi a bajom, azt hiszem ez is nagyban segített, nem kellett újra diagnosztizálni a hiba okát...
Kaptam egy intravénás No-Spa-t, ez némileg segített, de kb. 1-2 óra múlva az erős görcsös fájdalom ismét visszatért. Ezalatt az 1-2 óra alatt meg lett az UH vizsgálat eredménye, amely azt igazolta, hogy egy kb. 6 mm átmérőjű kő stabilan kehelyvégben van, egy 2 mm-es kő, pedig úton van már kifele.

Akkor kaptam valami erősebb fájdalomcsillapítót, a nevére már nem emlékszem, de majdnem bealudtam tőle. Ez hatott. Jó volt a cucc:)
Mindezek mellett kaptam egy zacsi folyadékpótló infúziót is.
Amikor ez is megvolt, elmentem röntgenre is, hogy pontosabban tudják lokalizálni a követ, lehetőleg addig, amíg a fájdalomcsillapító hatása ki nem megy.

A leleteket elnézve, a sürgősségin a doki azt mondta, hogy litoterápia, de azonnal.

A jó szervezésnek és a dokik segítőkészségének köszönhetően, kb. 1-2 órával ezután már szét is zúzták a köveimet:) Maga a beavatkozás nem járt fájdalommal, megmondom őszintén azóta nem is igazán érzek fájdalmat vesetájékon. Iszok, mint a gödény, a beavatkozás óta csaknem 3-3,5 lityi tea már lement, vizelés is megy ezerrel, de követ még nem láttam.

Ezek szerint még idő kell, hogy meginduljon.

Nem tudjátok, kb. mikorra várható a kövek ürülése, illetve nincs valami jó tippetek arra hogy hogyan lehetne ezt megindítani???? Szeretnék már túl lenni ezen az egészen. Amikor görcsölök, semmire sem vagyok képes. Jövő héten külföldre kell utazzak, mi a sz4r lesz ha ott jön rám???

Kösz előre is!