KriszRocco Creative Commons License 2010.07.29 0 0 21360

Szia.

 

És mikor mentek pontosan? Jó utat, irigyellek nagyon, én is szívesen mennék még.

Csak hogy ne érjen meglepetés leírom kicsit bővebben a tapasztalatokat. Van néhány dolog, ami annyira nem nyerte el a tetszésünket, de a látvány mindig és mindenért kárpótolt. Először is nincs a szigeten sem rájasimogatás, sem pedig cápaetetés. Ez kicsit rosszul érintett, mert nagyon vártam, de sebaj, azért láttunk sok cápát a parttól 1-2 méterre, és jópár ráját is a mélyebb vízben. Sajnos rengeteg a kínai vendég, akik nem épp a jómodorukkal hívják fel magukra a figyelmet, még szerencse hogy csak az étterembe találkoztunk velük, mivel sem a napot, sem pedig a vizet nem szeretik, így sokszor szinte csak mi voltunk a vízben és a parton. Maga a part ugyan végig homokos, de rengeteg benne a kagyló, és a korallmaradvány, így szokni kell a mezitlábas gyaloglást, a vízbe menet általában volt rajtunk papucs vagy cipő. Szintén negatívum hogy a szigetnek nincs házi reef-je. Többször mondták, hogy ott van az az olasz étterem mellett, de hiába sznoriztuk végig az egész területet sehol sem találtuk. Persze halakat így is láttunk bőven, de inkább a másik oldalon, a vízibungik felé eső mélyebb részen. Szerencsére itt volt a szállásunk is (135 és 139-es bungi), szerintem ez a legjobb része a szigetnek, viszont amiket itt írtak, hogy van olyan hely, ahol az aggregátortól nem lehet pihenni, azt mi nem tapasztaltuk, pedig sokszor körbejártuk a szigetet. Sőt, építkezést sem látni sehol, minden be van fejezve, a vízibungikon látszik hogy nagyon újak. Persze itt is be lehet fizetni külön sznorizásra, és palackos merülésre is, meg egy csomó minden másra, de ezeket mi kihagytuk.

A teljes ellátás mellé nem járt víz, reggel ugyan kaptunk gyümölcslevet, de az sem volt épp szomjoltó. A fórumtársaknak köszönhetően erre fel voltunk készülve, így páronként vittünk magunkkal 10 üveg ásványvizet, de még ez is kevésnek bizonyult. Az ottani palackos víz nemcsak drága (5 dollár), de van valami fura íze is, nem az igazi.

A borravalót nemcsak megköszönik, de el is várják a dolgozók. Anélkül nem szívesen foglalkoznak veled, sem a pincérek, sem pedig a takarítók.  Ezt leszámítva mindenhol európai tisztaság fogadja a turistákat, nyugodtan ehetők a gyümölcsök is, sőt, mit fogmosáshoz is csapvizet használtunk.

Kb. ennyi a negatív rész, de ezt könnyen elfeledteti az ottani környezet. Maga a sziget olyan mint egy botanikuskert, az ételek változatosak (főleg a desszertek), a homok fehér, a tenger pedig gyönyörű.

 

Ha tudok még segíteni, kérdezz bátran, addig is jó nyaralást. És várom a Te beszámolódat is, kíváncsi vagyok, mennyire nyeri el tetszésed ez a mesés hely.

 

 

Előzmény: ABTGolf4 (21359)