Törölt nick Creative Commons License 2010.07.27 0 0 2928
A fetát konkrétan kecsketejből készítik eredetileg. :)

Amúgy én most újabb recepttel próbálkozom, amit egy kecsketartásos könyvből vegyítettem magamnak, eddig még jó állagúak a sajtok, megnézem, milyen lesz két hét múlva. Szóval a lényege, hogy mivel joghurtkultúrás, ezért 36+ fokban jobban szaporodik a kultúra. 38 fokon kultúrázom, 20 perc múlva 38 fokon oltom, majd 35 perc múlva felvágom nagyobb darabokra, és 10 perc múlva mogyoró nagyságúra (már ahol sikerül), és még tíz percig lassan melegítem vissza 38 fokra. Egyelőre a friss sajtok egy kicsit nyikorognak, de úgy vettem észre, hogy gyakran az ilyenekből lesz csak igazán jó pár hét múlva. Mindenesetre nem túl kemény, és áztatva is jó.
Előzmény: genziana (2927)