Szerintem (itt saját tapasztalatról beszélek) nem kell külső töltő. Igazad van hogy lassan tölti visza a belső töltője, de mivel ezeket nem nagy áramszünetekre tesszük be, hanem a begyújtást követő leégési idő alatt bekövetkező áramszünetre, ami max 4-5 óra, ha hosszú áramszünet következik be, (napokig tartó) szerintem nincs a a hülye, aki begyújt a kazánjába, még akkor sem ha kamion aksik vannak a szünetmentesen.

Vagyis ez szerintem egy biztonsági berendezés, arra meg úgy jó ahogy van. Max lehet mellé tenni egy áramfejlesztőt, amivel pár órát ki lehet tolni az üzem időt.

És itt jön be az Alpha2 előnye, ha mégis tartós az áramszünet, akkor nem mindegy, hogy a lakás fűtését egy 100W-ot zabáló hagyományos szivattyú végzi, vagy egy 7-8 W-t fogyasztó Alpha2.

Nekem azért van így kialakítva, ahogy van, mert 4-5 óra alatt a puffert telerakom, addig a régi grundfoss fogyaszt max 60W-t, majd már csak az Alpha2nek kell pár watt energia. Az alatt meg fel tudom tölteni a szünetmentest a generátorral. Ugyanis a generátorok sem bírnak többet folyamatos üzemben 5-6 óránál (legalább is ezek a kínai vackok).

Ja és tavaly télen egyszer volt áramszünetem, akkor is én magam vágtam le a biztosítékot, és addig ment a szünetmentes, amig felöltöztem, kigyalogoltam a villanyórához és visszakapcsoltam a megszakítót (közben persze lobogott a tűz a vegyesben).