Habcsóóóók Creative Commons License 2010.07.21 0 0 1023

Elolvastam én is a cikket, tényleg egész jó. Olvastam hogy a műtöttek kb. csak 1/3-nál nincs éhségérzet, én szerencsére ebbe az 1/3-ba tartozom.

 

Azt hiszem , mostanában a gyűrű kellemetlen velejáróiról esett itt a legtöbbet szó (ki mit bír megenni és mit nem, éhes vagy sem, fáj a gyűrűállítás vagy sem, nehéz a gyűrűvel együtt élni, bizonyos ételeket kerülni kell, én legutóbb enyhe gyomorfájásra is panaszkodtam, stb.), szóval inkább a problémákat osztottuk meg egymással, természetes módon, hiszen elsősorban mindenki az őt zavaró problémákra akar megoldást keresni, ezért a "negatív mellékhatások" vannak előtérben.

 

Hogy ezt ellensúlyozzuk, illetve hogy komplex képet adjunk a gyűrűs életről, javaslom, hogy írjatok a pozitívumokról is:nektek  mi változott pozitívan, mióta gyűrűtök van, és hogy értékelitek: ezek a pozitív változások megérik-e a negatív "mellékhatásokat"?

 

Én el is kezdem a sort, habár még csak szerény 1 hónapos gyűrűs múltat tudok a hátam mögött (ma van a műtéti "szülinapom)

 

1. Az egyik legklasszabb fejlemény nálam az, hogy habár csak főzelékeken, leveseken és turmixokon élek, de 1 hónapja EGYÁLTALÁN NEM VAGYOK ÉHES!!! Olyannyira nem, hogy tulképp minden nap oda kell rá figyelnem, hogy legalább az aznapra kiszabott étel és folyadék penzumot elfogyasszam, nehogy kiszáradjak vagy vitaminhiányos legyek a víz és a tápanyaghiány következtében, mert ha nem figyelnék rá külön oda, hogy a megfelelő időben megegyem a megfelelő kaját, elfelejtenék enni. Ez a gyűrű előtt soha nem volt, gyakorlatilag állandóan kínzó éhség gyötört, és ez nem is szűnt meg, amíg 1 szép nagy adag kajával le nem állítottam a gyomrom, amitől aztán szépen kigömbölyödtem.

 

2.1 hónap alatt csaknem 2 ruhaméretet fogytam (48-ról 44-re), ami egy nőnek elmondhatatlan érzés. Gyakorlatilag mindenki rámcsodálkozik, akivel találkozom, hogy milyen jól nézek ki, nem győzöm a bókokat begyűjteni - ilyenkor mintha "hájjal" kenegetnének :)

 

3. Mivel egyelőre vega életmódot folytatok, hiszen nem eszem húst, max. néha halat, nagyon szép lett az arcbőröm -  és érdekes módon nem is érzem a hús hiányát, egyszer sem kívántam meg 1 frissen sült rántott húst vagy pörköltet.

 

4. A szénhidrátot ugyanígy nem kívánom - azelőtt a napi étkezésem természetes része volt a fehér kenyér vagy egyéb pékáru -  1 hónapja azonban egy falat kenyeret sem ettem, és egyáltalán nem is kívánom.

 

5. Lényegesen nagyobb kedvvel állok rá a futópadra, mint azelőtt, és már a bicajomat is nagyon szeretném beizzítani - lehet hogy ma este "szülinapi ajándékként" meg is lepem magam vele - szerintem ez is pozitív változás:)

 

Egyelőre ennyi, habár tudnám még folytatni a sort, de hagylak titeket is kibontakozni...

 

Végülis az 1 hónapom mérlege: eszem ágában nem lenne visszacsinálni, ha ez a tendencia, amit fent jeleztem, tovább folytatódik, akkor max. csak 1 kérdés merülhet föl: miért nem vállalkoztam erre a műtétre legalább 5 évvel ezelőtt???

Előzmény: mézesmackó (1021)