kutykuruty brekege Creative Commons License 2010.07.20 0 0 15563

szia Halacs, na én is beléptem.

 

nekem nagyon tetszett a természet (imádom a hegyeket és a nyilt tengert is- Montenegroban ez adott vot). No meg a Kotori öböl is lenyűgözött - pedig az nem nyílt tenger volt. fürödtünk is itt -ott melegebb volt a víz, mint máshol, de nekem az már kicsit túl meleg is volt. Saccra a többi helyen olyan 24 fok körül lehetett.

Megfürödtem -pontosabban csak megmártoztam hazafelé a Neretva folyóban is- na az tényleg hideg volt. Bemenni olyan mélyre nem mertem, ahol nem ért le a lábam, mert nem ismerem a folyót, sem a sodrását. de azon a partszakaszon  - a Mostari öreg Híd alatt - volt egy kis vízesés, az is nagyon klassz volt.

Engem- féjhemmel ellentétben nem zavart a nyelvtudás hiánya, volt ahol a tyúk szárnycsapkodásával magyaráztam meg -mert angolul nem értette meg, hogy grillezett csirkét kérek. De azt hozta, amit kértam.:-)

 

Bar? maga a város és a strandja nem tetszett, de öreg Barban járni, elképzelni az ott élők életét - hiszen felismerhető a romokból a ház alaprajza, felemelő érzés volt.

Alapvetően a nagy strand is lehett volna akár jó is, hiszen pinea fák által árnyékos hely rengeteg van, de...szóval első nap nagyon rossz élménnyel kezdtünk. Mosdóba kellett menni, és volt egy Wc. előtte guggolt egy fiatal csaj tartva a kezét az 5 centért, aztán jött a pottyantós WC. Önmagában ezen még túltettem volna magam, de nem működött a lehúzó, bűzős volt az egész, szerencsére a lábmosó csap működött.

 

Eyébkén Montegenróban van homokos, kavicsos, köves, sziiklás strand is, nekem nagyon bejött. (sznte mndenhol ajánlott a tengeri cipő, vagy a kövek miatt, vagy a forró homok miatt)

 

az emberek kedvesek, mosolygósak, előzékenyek. ez nekem nagyon sokat számított.

 

Szemét. Utolsó nap - szombat - a bari strandon telt el, és a nap végére tényleg rengeteg szemét volt, na de valljuk be ez nélunk is így van. Tömeg után mázsaszámra szedik össze a szemetet.

 

Nekem tehát nagyon bejött és Horvát országot is nagyon szeretem, de a kettőt szerintem nem lehet összehasonlítani, mert egészen más,

aki szereti a sziek látványát- annak a horváth tengerpart, aki szereti a nyilt tenger látványát, annak Montenegro.

Előzmény: halacs (15558)