borzimorzi Creative Commons License 2010.07.20 0 0 48
Nem is rossz ötlet! Olyannak tulajdont adni, aki saját munkájából soha semmilyen tulajdont nem szerzett, teljesen felesleges. Nem fogja megbecsülni azt, amiért nem dolgozott meg. Pontosan ugyanúgy, ahogy a milliárdoscsemetékkel is sokszor előfordul néha.

Viszont, ha telik rá az államnak - Hangsúlyozottan nem alapjogként! -, akkor biztosítani kellene a lakhatási lehetőséget mindenkinek, aki magyar állampolgár. Ezt azonban racionálisan csak önkormányzati bérlakásokkal lehetne megoldani, mégpedig úgy ahogy mondod: "Abba beépített roma segítő kell. Akkor nem gond a bejutás, mert előbb ott van. És figyelhet hogy ne lakják le 2 nap alatt!"

Hívhatjuk, mondjuk, gondnoknak is. Legyen roma, ha az kell ahhoz, hogy tekintélye legyen. És aki a házirendet be nem tartja, a közvagyont rongálja, az bizony repül. 10 évre eljátszotta a társadalom szolidaritását, majd 10 év múlva jelentkezhet újra lakásért. Aztán cső. Vagy a híd alja, szabadon választható. Az esélyt megkapta ő is. Csak magára vethet, ha eljátszotta.

A baj csak az, hogy a jobboldali politikai állatok most annyi kettős állampolgárt fognak ránk szabadítani, hogy nem mondhatod ki: járjon ez mindenkinek, aki magyar állampolgár. Ha meg 10 év itthoni adófizetéshez kötöd - ami persze nagyon helyes lenne -, akkor a cigányok zöme kiesik. A baloldali megmondóemberek meg eleve csak többletjogok alanyi jogon való biztosításáról tudnak gondolkodni, ami egész egyszerűen finanszírozhatatlan.

Van két hülye elitünk, és egyik sem fogja a problémát hatékonyan, fenntarthatóan és emberségesen megoldani. :-(

Csót:
b
Előzmény: Aleatha (32)