sgabo Creative Commons License 2010.07.20 0 0 694

Szentpéterváron ez a környéken lakunk dolog minimum 2 kilométer. :))))) Majd meglátjátok, a két utcára van, az azt jelenti mint nálunk a 10 utcára. Egy mértékegységgel nagyobb minden.

 

A váltást mi úgy oldottuk meg, hogy a nagyon szükségest levettük automatából, így 7 HUF körül volt 1 RUB. Amúgy mindenhol lehet kártyával fizetni, még az utolsó kis étteremben is, úgyhogy ennél olcsóbb megoldást nemigen lehet találni. A bankok és egyéb pénzváltók egyébként ugyanannyiért váltanak valutát, de csak eurot és dollárt. Más valutákat csak pár bankban láttunk, de a fentiek miatt nem nagyon nézegettem ezt a részét a dolognak.

 

A russianbrothersnél a kaja gyakorlatilag attól függ, hogy mennyit eszel. Vigyázni kell, mert az árak 100g-ra vonatkoznak, nem egy adagra. A saslikot ajánlom, ami nem ugyanaz, mint nálunk a félpálcára rászúrt pulykasallang, hanem egy teljes pálcára vannak rászúrva akkora húsok, mint egy számítógépegér. :) Ketten 7e Ft-nyi összegből szépen meg tudtok ebédelni (kb 1000 RUB)

 

Tudom még ajánlani a Rubinszakaja utcában lévő olasz éttermet, de az olcsónak semmiképpen nem mondható, viszont nagyon finom.

 

Az utcán vannak hotdogárusok is, azoknál ritkán táplálkoztunk, inkább a megbízhatóbb helyekre támadtunk. Van menüzős étterem is szintén nem messze, ha a Nyevszkijről elfordulsz a Néva felé tartva jobbra a Vérző megváltó pontpontpont székesegyház felé, akkor félúton a csatorna mellett jobboldalon van két étkezde. Ott kicsit olcsóbb, bár a minőség sem az igazi már...

 

Ha a metróval kimentek mondjuk a Moszkovszkaja állomásra, vagy a NYevszkij végére az Alexandr kolostorhoz, ott vanak kis éttermek, ezek már kevésbé szimpatikusak, de nem rosszak, egyiket kipróbáltuk.

 

Ha gyümölcsöt akartok venni, akkor a Szennaja Ploscsagyra menjetek át, olyan a kínálat, hogy csak na. Nyilván kell egy üveg á-víz is megmosni azonnal az egészet.

 

Gyorséttermek közül mekdonác van szarásig, illetve ha a Fontanka csatorna mentén elindulsz a Sennaja irányába, akkor ott van egy Pizza Hut.

 

Pirogot a kis kifőzdékben lehet kapni. Az utikönyv azt írja, hogy utcán ne vegyünk mert necces. Ez így van, elég necces, mert az utcán nem árultak pirogot.

 

:)))))))))))))))))))) Szeretek enni, látszik? :)

Előzmény: abbey53 (692)