ferpet Creative Commons License 2010.07.19 0 0 849
Sziasztok.
Kellene egy kis segítség hátha valaki hozzá tud szólni. Whirlpool ARC 7472 típusú kombihűtőnk van. Kettő darab szabályzó van benne. A fagyasztóé az egy 3 fokozatú tekerő baloldalt és a hűtőé egy 7 fokozatú tekerő jobbodalon.
Két hete kb. elkezdett nem annyira hűteni mint eddig. Hívtunk egy szerelőt, az egy napra kikapcsoltatta velünk mert szerinte elfagyott az a része ahol a fagyasztóból a hideget felfújja a hűtőtérbe. Másnap el is jött szétszedte, de semmi hibát nem talált. Azt furcsállotta, hogy szerinte a baloldali gomb ami a használati u. szerint a fagyasztót szabályozza az igazából a hűtő hőmérsékletét állítja mert mutatott valami nyílást a burkolat mögött ami ezzel a tekerővel nyílt vagy zárult. Összerakta, elment, bekapcsoltuk de még annyira sem hűtött mint előtte. Napokig próbálgattuk állítgatni és rájöttünk, hogy a baloldali tekerőgombot ami elvileg a fagyasztót szabályozná ha visszavesszük "min" állásba akkor a hűtő az jól hűt viszont a fagyasztó nem megy mínusz tíz alá.
Ha a használati u. szerint van beállítva akkor nem jól hűt, ha így van beállítva akkor jól hűt viszont nem fagyaszt rendesen. Valaki tapasztalt már ilyet? Ha valakinek van ilyen típusa leírná, hogy milyen állásba vannak a gombok?