Nyugodtan mehettek marsrutkával, szinte semmit nem kellett várnunk.
Ha az egyik tele volt rögtön ment a következő. Klíma nincs rajta, egyébként kényelmes és nagyon olcsó utazási lehetőség.
A vonat + marsrutkát nem javaslom mert időt és pénzt veszítesz vele.
A metro gyorsan kivisz a Moszkovszkaja állomásig, onnan már viszonylag dugómentesen eljuttok Carszkoje szelóba. A téren a szökőkutak után láttam a kisbuszokat.
A metroban az Avtovo-nál fényképeztem (hegyikristály diszítésű oszlopok vannak), tiltó táblát nem láttam sehol. A piros metro vonalán több szép állomás van, de végül nem maradt időnk megnézni. Az átszállásnál ha jól emlékszem akkor itt volt egy trükk a 2 -> 3 vonalnál. A peron egyik oldala 2 a másik a 3-as vonal. Nem kell lépcsőt mászni csak átsétálni a másik oldalra.
Carszkoje szelóban kérésre kiengedtek fotózni a palota másik oldalára ahonnan a csoportok érkeznek, itt van a főbejárat, érdemes megnézni.
Szentpétervár könyvet érdemes mielőtt venni, mert most ahogy lapozgatom látom hogy miket nem láttunk ahol egyébként jártunk. Az Ermitazsban 200 rubel, az utcán 350-400 rubel.
Az Ermitazs szép bejárati főlépcsősora tatarozás alatt van, sajnos nem láttuk.
Én Nikon D3000 gépet vittem de még ezzel is nehéz a palotákban, templomokban jó képeket készíteni.
Hány napra mentek?
Visszatérés után írjál pár sort te is.
Üdv: Z.