m61petyus Creative Commons License 2010.07.16 0 0 4491

Jól áll a 3 évvel ezelőtti konstrukciók szintjén.

Nézegetni sosem kár, bár alapvetően egyik masina sem komponálja meg helyettünk a képet akár 987 vagy csak 3 AF mező segédkezik a dologban.

 

A nagyon sok mező azért zavar, mert már a 3-nál több mezőt nem tudom kordinálni és értelmezni. Néztem én is egy D700-ast a középen összezsúfolt 50 akárhány mezővel és nem tudtam vele mit kezdeni. Szerintem 5 bőven elég ugyanoda. Minden ruhagyűrődésre minek fókusz mező?

 

Ráadásul ahol fontos lenne, képsarkok felé 2/3 pontnál a Nikonnál sincs egy mező sem. Hamár sok van miért nem szórják szét jobban mondjuk a max. huszonakárhányat?

 

Szóval  A900-am úgy használom, mint annó Dynax9-em egy, nagyon ritkán három fókuszmezővel. A gyorsaság és pontosság nekem fontosabb tényező mint a db szám. A D9 és az A900 is iszonyat pontos még félhomályban is segédfény nélkül is.

 

Nekem ez fontosabb, pedig szoktam gyorsan mozgó témákat is fotózni.

 

Érdekes az új C7D ötvözi a sok mező használatát elvemmel, mert zónákra szedi az AF mezőket. De kérdem akkor miért nem elég 5db nagyobb kiterjedésű, minek a rengeteg apró szorosan egymás mellett?

 

Pl. azt sem értem állítólag 10db asszisztens AF pont támogatja a 9db-ot a vázamban. Ezek hol vannak és egyáltalán mi a túrót csinálnak?

 

Ha valaki érti és elmagyarázza nekem, megköszönöm!

Előzmény: Cow77 (4490)