Törölt nick Creative Commons License 2010.07.14 0 0 3887
Szimpla Gistest ismerek...

A gleeveccel trükközni kell, akkor bírni fogod! Néhány (saját tapasztalatú) trükk:

1. soha ne vedd be üres gyomorra, legyen benned jó sok szilárd kaja (ld. leves nem elég) és minél több szénhidrát. Ha a gleevec után furán érzed magad akkor egyél egy kis szénhirdátot és jobb lesz! (akár a sima csoki is elég - vagy legyen nálad szőlőcukor). Gondolom hirtelen úgy megterheli a májat, hogy ezért zuhan a cukor (tipp... szigorúan laikusként)

2. úgy látjuk, hogy ütközik a kálciummal (Calcium Sandoz pl.) - még akkor is, ha nagy az eltolás a gleevec és a kálcium bevétele között. A magnéziummal nem volt gond.

3. Ne egyél közvetlenül előtte/utána joghurtot

4. szedjél mellette valamit ami véd a mellékhatások ellen (pl. Avemar vagy mostanában árulják az Onkomart ami nekem bevallom, hogy sokkal szimpatikusabb - vagy bármi mást amit kemó mellett is szedne az ember.)

5. Sok rost stb. Tehát minél egészségesebb életmód

6. Sok folyadék (víz!!!!!) - segítsd a májad!

7. Ha nagyon kiüt a gleevec akkor elgondolkoztató, hogy a májad nem igazán szereti - valami májvédő sem árthat (pl. máriatövismagolaj, néha 1-1 legalon kúra)

8. Pihenj sokat, legyél sokat a friss levegőn - ha tudsz végezz valami könnyű sportot (Tai-chi, jóga, úszás, túrázás, gyaloglás - akármi... amit bírsz)

9. A fvs-t gyönyörűen megemeli a propolisz és ha jól emlékszema kakukkfű (ha közben túlságosan lezuhanna ezért felfüggesztenék a gyógyszer szedését)

10. tilos a grapefruit, paracetamol!

Nagy kalappal!
Előzmény: horvibo (3886)