Törölt nick Creative Commons License 2010.07.13 0 0 7238
Az okot én sem találtam meg, hogy miért van így, mert nem írja le benne, csak egész egyszerűen a meglévő törvényekre hivatkozik: halálozás utáni 30 év, születés utáni 90 év (ha elhunyt), illetve az irat keletkezésétől számított 60 év után lehet az adott anyagokat kutatni. (Nyilván utóbbi esetben a születési bejegyzések nem tartoznak ide, gondolom eleve így értendő)

"a hatályos jogszabályi rendelkezések alapján az érintett még a saját eredeti anyakönyvi adataiba sem tekinthet bele" -> ez azt jelenti, hogy pl. saját születési bejegyzésem sem nézhetem meg, majd csak ha már felfordultam?

"arra szeretne választ kapni, hogy milyen okból tagadja meg Öntől a […] Plébánia Hivatala az Ön anyai nagyapja testvérének férje anyakönyvi kivonatában szereplő utólagos bejegyzésbe való betekintést" -> mondjuk ha tudnánk hogy pontosan mit keres az illető (utólagosan bejegyzett házasságkötési dátum születési bejegyzésben, utólagosan bejegyzett halálozási dátum születési bejegyzésben, utólagosan bejegyzett halálozási dátum házassági bejegyzésben, stb.) és melyik időszakban, akkor egyszerűbb lenne rájönni hogy mi lehet a probléma.....
Előzmény: qwycx (7237)