zotac Creative Commons License 2010.07.12 0 0 9
Útmutató janty-sick használatához !

Tapasztalatom foglalnám össze, ( Karlitosz figyelj! )

A patron töltése - 20 csep szivacs nélkül! bele a kék szivacs 10x27mm csipesszel lenyomva az aljára,majd lassan felhúzni félig,ismét rá 5 csepp,megint húzni feljebb addig míg lében van ismét 5 rácsepp lében megmozgatni, felhúzni a széle - 1mm, törlés-szájával lefelé letesszük az asztalra (nem papírra) 3-4 percig nem hagy nyomot, akkor jól csináltuk,nincs levegő a patronban, és megfelelő a szivacs sűrűsége ,és a liquid folyóssága.Ezzel a próbával megbizonyosodunk arról,hogy magától nem folyik a patronunk.

Használat : Behelyezni a patront ,első szívás ne legyen erős,a gombot egy pillanattal előbb nyomjuk meg a szívás előtt--és ! egy pillanattal előbb engedjük el a szívás befejezésénél. Ezzel a következő elpárologtatáshoz töltjük fel a kazánt !! ( lényeges)
Jó használat mellett a kazánban mindíg van 5 slukkra való anyag az átitatott drótszövetben. Hirtelen erős szívásnál, a patronból kényszerítjük a kazán felé a folyadékot ! lassú szíváskor a kazánból fogyasztjuk ! tehát a szívás erősségével nagymértékben befolyásolható a működés!

Feltételezve hogy van a patronban megfelelő mennyiség, és mégis égett ízt érzünk , akkor nincs megfelelő folyadék a kazánban ! ekkor gombnyomás nélkül beleszívunk egy -két slukkot nem túl erősen ! a következő szívás már tökéletes lessz.( a patronból kényszerítjük le a folyadékot)!

Csökken a füst mennyiség ! ekkor sok folyadék van kazánban ,nem bírja elpárologtatni ! Ekkor 1-2 mp el előbb nyomjuk meg a gombot, és igen lassú ,hosszú szívással két sukkal helyre hozható. ( a kazánból fogyasztunk) Soha ne próbálkozzunk erős szívásokkal,mert ellenkező hatást fejtünk ki, mégtöbb anyag folyik a kazánra.

Extrém túlfolyásnál patron nélkül csak szipkával kifogyasztjuk a kazánt,vagy kifújjuk.
A kék szivacs használatával meg vagyok elégedve, észre vettem, hogy egy heti használat után, kimosva, megszárítva veszít a rugalmasságából,talán még átmérőjéből is, ezért néha ajánlatos cserélni.

Újratöltés: A szivacs töltetű patront,már sikerűlt a fenti technikával úgy kiüríteni,hogy erős nyomásra sem tudtam 1-2 cseppet kinyomni belőlle. ezt mostanában nem várom meg.Patronban a szivacsot lenyomva látható a folyadék mennyisége rátöltök ,majd felhúzom ismételten.

Tapasztalati úton fentieket betartva értem el,hogy idegesség nélkül használható ez a
"végtelenül egyszerű eszköz" ( eltelt egy kis idő !)
Bizom benne,hogy nektek már kevesebb vesződséggel,menni fog.