éjjelvolt Creative Commons License 2010.07.12 0 0 2792
Na most mint említettem tök kezdő vagyok.Se magot nem vetettem soha,se palántákat nem ültettem.Eddig a kertben csak és kizárólag gyümölcsfa illetve dísznövény volt.Ősszel szeretnék veteményest.

Az a pár tő zöldség ami van is csak kísérletképpen sikerült,vajon mi marad meg az én földemben:-)
Cukkini,padlizsán,paprika,paradicsom,zeller.Ez így együtt 60 palánta.Szóval nem egy nagy durranás.De igyekszem megtartani ha már vannak.Bár van most problémám elég a cukkinivel és padlizsánnal is,de paprikával is.Főleg a hülye csigák miatt.


Tavasszal lakásban vetettem pari és paprika magokat.Minden szép és jó volt,előbújtak,kétlevelesek lettek,aztán fonnyadtak,nyúltak,barnultak,kidobtam.......
Ablak előtt déli oldalon voltak az említett tetős tálcában.Közben rájöttem nem ártott volna szellőztetni,meg nem agyonlocsolni és hasonló.Akkor döntöttem úgy,na ez nem nekem való,legyen palánta.A fent említett palántákat április legvégén ültettem.
De azért nem adom fel,egy ilyen egyszerűnek tűnő műveletet nehogy ne tudjak már megcsinálni,ha trópusi növényeket kisebb sikerekkel tudok szaporítani.

Amúgy általános földbe ültettem őket:-)most már tudom,jobb a palántaföld.
Persze menetközben arra is rájöttem,lugasparinak rendes támaszték kell.Csak dróthozvezetni zsinegen édeskevés.Van súlya rendesen.Majd jövőre okosabb leszek,remélem:-)
Előzmény: janijani (2789)