borzimorzi Creative Commons License 2010.07.09 0 0 2359
Már miért ne tudna? Leszokott az illető a belepofázásról? Le. A nevelési esközül használt egyesosztás elérte célját. Hol a gond?

Amúgy meg nagyon unom már, amikor mindig azokon kérik számon a konfliktuskezelést, akiket rendszeresen megaláznak, megtámadnak, leköpnek, leugatnak.

A valamirevaló konfliktuskezelés ott kezdődik, hogy nem teszünk egyenlőségjelet áldozat és agresszor közé, hanem kivizsgáljuk, hogy a viselkedési és erkölcsi normákat ki nem tartotta be. Az aztán megkapja a retorziót, és lehet tovább agyalni azon, hogy hogyan lehet megelőzni a hasonló eseteket.

A megtámadott tanároknak nem konfliktuskezelő tréningre van szükségük, hanem konkrétan egy rendőrre, aki megvédi őket a testi sértéstől. Általánosságban meg egy olyan társadalmi közegre, amelyben a közhasznú munkát végző személyek, pl. orvosok, tanárok és rendőrök megkülönböztetett tiszteletben és kiemelt delemben részesülnek.

A tanárok kezében ma már semmi fegyelmező eszköz nincsen. A belepofázó kölyköket nem lehet sem kiküldeni, sem sarokba állítani, plusz házi feladatra, közösségi munkára vagy szertártakarításra sem kötelezhetők. A beírásokat sokszor nem is látják a szülők, sok gyerekk lazán aláírja az ellenőrzőjét.

Ha felhorgadsz azon, hogy a belepofázó egyest kap, akkor előbb meg kellene mondanod, hogy mégis, mit kapjon, ha nem azt? A labda a te térfeleden pattog.

Csót:
b
Előzmény: szundi22 (2358)