Pet89 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 8417
Az lehet, hogy megtermelte, de milyen áron:- vajon miért mentek tönkre a TSZ-ek, nem verte azokat senki se szét, egyszerűen akkora pazarlással termeltek, hogy lehetetlen volt működtetni őket azután, hogy az állam a későbbiekben már tömte őket pénzzel. Óriási pénznyelők voltak, sokkal több pénzt vittek, mint hoztak, nem beszélve az óriási környezetterhelésről, a műtrágya ész nélküli használatáról meg a vegyszerezésről (pl. DDT), boldog boldogtalan használta azt se tudta mire való meg mennyi kell belőle inkább fehér volt tőle a burgonyatábla az a biztos felkiáltással...
Ennyit a 30 millió embernek való termelésről.
Azért termelnek jóval többet mert mára a nagy országok is mint Kína, India igyekeznek önellátóak lenni élelmiszerből és az eddigi importőreik nem tudják hová levezetni a felesleget. A mezőgazd. népesség csökkent, koncentráció ment végbe, (persze ez nem elsősorban Magyarország), így aki kizárólag ebből él egyértelmű, hogy fog a termés/állatállomány növelés illetve megmentés érdekében vegyszereket/gyógyszereket alkalmazni.
Az amcsik pazarlása az tényleg durva, pl. egy átlagos elektronikai cikk élettartama, 6 hónap utána kidobják vesznek újat. De ez a szemlélet bele lett már ültetve az európai emberekbe is. Annó ez az USA-ban a gazdaságélénkítést szolgálta volna de csúnyán elharapódzott, a minél nagyobb fogyasztásra való biztatás pl. innen jönnek azok a dolgok amik a divatban megjelentek, minden évben, évszakban más szín, más anyag csak azért, hogy ne mondják rád mások, hogy ciki vagy, sokan persze nem mindenki szerencsére, szalad a boltba új ruhát venni. Ha belegondol bárki is hány felesleges ruhája van otthon? Legalább a fele olyan, hogy meglenne nélküle is, régen hány ruhája volt az embereknek? Hát nem ennyi az tuti.
A húsevésről, annyit vannak olyan irányzatok melyek szerint ha nem lenne hústermelés nem lenne környezetszennyezés. Jah de ha már hagyták az államok, hogy ennyi ember legyen a Földön kb 7 milliárd akkor már enni is kell nekik tudni adni, márpedig növényekből nem lehet annyi tápanyagot főleg fehérjét bevinni, szépen éhenhalnának a nagyvárosok. Nem beszélve arról, hogy a sok természetre mutogató ember, jobban tenné ha belenézne a saját szájába és elmondaná mit lát, milyen fogai vannak. Olyanok mint a növényevőknek? Hát nem, hanem mindenevőkre jellemző gumós zápfogai vannak, nem véletlen nőtt az agytérfogat az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásának növekedésével párhuzamosan.
Az a baj, hogy oly sokan mint te is sosem voltál takarmánykeverőben, nem tudod mi az hogy táp. Mindenki azt egy misztikus rossz gonosz dolognak gondolja. Halvány lila foggggalma nincs az egészről, abban csak olyan gabonák illetve takarmányok vannak amit az állat amúgy is megenne csak ez egy homogén anyag aminek a beltartalma optimalizálva van. Lehet még benne vitamin, aminosav és a táp típusától, függően gyógyszer is.

Kapirgáló tyúk húsa nem a takarmányozás miatt jobb, hanem a hely,a mozgás és a későbbi vágás miatt. Próbáld ki egyszer, hogy veszel húshibrideket tápot adsz nekik és hagyod kapirgálni és várj velük vagy 3 hónapot míg levágod. Annak lesz íze, mert a zsírban vannak az ízanyagok és addigra megfelelő lesz a zsírbeépülés, addigra kellően kialakul a hús kívánatos szerkezete, csirkétől annál jobb ízt nem kívánhatsz.

40 éve lakosságnak jóval nagyobb része lakott vidéken, és tudott háztájiban termelni, de pontosan az anyagi okok miatt (nem fizették meg rendesen) sokan a városokba költöztek, csökkent a szabadidő, elszoktak az állattartástól az emberek. Nem véletlen, hogy már vidéken is büdös ha a szomszédnak állatai vannak. Például itt nálunk körben a közvetett és közvetlen szomszédaink közül mind a 10-nek volt sertése, mára sehol egy fél disznó sincs....

A kendermagos tyúk keltetőben történő keltetése nem tudom, miért "tenné tönkre" a fajtát. Nem gondolod tán' komolyan, hogy bárhol is kotlóval keltetnek nagy mennyiségben, nem beszélve arról, hogy a kotló törheti a tojást, taposhatja a csirkét, elhagyhatja a fészket. Ha valamiből amiből kevés van és rövid idő alatt kell sokat csinálni akkor ez pont optimális, majd amikor kikerülnek azok a csirkék a külvilágba akkor megválasztja az őket. Látatlanba mondom, de biztos fognak azok a csirkék még gyógyszert is kapni, de az sem csodaszer csak segíti az életben maradást, amelyik képes ennek segítségével életben maradni az meg is érdemli, hogy éljen.
Az emberi tudatlanság végtelen, a háztéjis tartásban is ha bármi baja volt régebben az állatoknak, az emberek szaladtak "kokasos port" venni (Neotesol) és minden marhaságra adták nyakra főre, ezért mára kb. annyit ér mintha málnaszörpöt adnának a jószágnak.
Mindenki odáig van a bioért, de azt sem tudják az emberek, hogy mi az és annak legalább akkora veszélyei vannak csak sokkal hosszabb távon fognak mutatkozni, majd amikor egy generáció felnő rajta főleg a nők körében nagyon meglepő eredménye lesz.
Előzmény: krezidiesel (8415)