zozo76hun Creative Commons License 2010.07.06 0 0 27171
Sziasztok!

Meg uj vagyok itt. 2 eve vettem egy Matsui mobil-klimat, egy csaladi haz tetoterebe levo egyik szobaba. A klima hoelvezeteset megoldottuk, tulajdonkeppen szepen mukodik, csakhat eleve a mobil-klima hatranyait mar kezdem nehezen viselni, foleg a gyenge hatasfokot es a nagy zajszintet. Amugy a szobanak mondhatni szerencses az elhelyezese, mert csak 1 ablaka van es csak a delelotti orakban eri a nap. Ha kint van 32 fok, akkor bent olyan 27-28 max ami szokott lenne, de sokszor inkabb 26. Ilyen korulmenyek kozott a Matsui, 24 fokra allitott mobil-klima elinditas utan legalabb 1 oraig ki sem tud kapcsolni, es csak utana kezd el le-le allni kicsit a kompresszora. Raadasul elore fujja a hideget, es mivel kicsi a szoba akarmerre allitom zavaro, mert kb derekig erzed hogy hideg van, aztan fejmagassagban mar meleg, ezt ki is lehet merni homerovel, egyszeruen leul a hideg a talajra, a plafonnal meg megszorul a meleg. Ezt kisse parasztosan de megoldottam, egyszeruen keszitettem kartonpapitbol egy terelo-lapot ami a plafon fele iranyitja a levegot. Tudom hulyen hangzik, de tenyleg bevalt, sokkal jobb, egyenletesebb a hideg-erzet a szobaban. Volt meg olyan gondunk vele hogy egy darabig uzemelt aztan kikapcsolt a kompresszora. Nagy nehezen 2 nap utan rajottunk hogy nem tudott eleg elevegot szivni a szobaba. Az ajto aljara szereltunk egy lamellas racsot hogy csak akkor johessen be levego ha a klima kompresszora mukodik, egyepkent lezar. Az ajto is szigetelve van mar hogy allo kompresszornal sem mehessen ki a hideg levego a szobabol. Szerintem amit lehetett, megkapott a mobil-klima, ennel jobban mar nem lehet elosegiteni a munkajat. :)

Na, a lenyeg: szoval egy split-klimat szeretnek, Samsung es inverter, ezekre gondoltam. Azert szeretnem ha az ar max 150-160 korul lenne szerelessel, cakk-pakk. Ugy vettem ki a forumbol hogy a Samsung elegge turheto dolog mostanaban. Kuldok egy sematikus abrat a helysegrol es kornyezeterol. Sajnos olyan pici a szoba hogy nem lehet elhelyezni a klimat csak az agy fole. Atrendezni sem tudom sehogy. Irjatok velemenyt! Szerintetek mekkora hutoteljesitmeny optimails ide (2.5/3.3)? Ar-ajanlatot egyenlore egy cegtol kertem, ez Godolloi (meg nem erkezett valasz):

www.klima-hutestechnika.hu

Van itt valakinek tapasztalata veluk?
Igy iranyadonak ezeket a klimakat neztem ki, csakhogy legyen megis min elindulni:

SAMSUNG AQV09UGAN / AQV09UGAX
2,5 kW-os inverteres klíma, fehér előlap - Samsung MAX Inverter

SAMSUNG AQV12UGAN / AQV12UGAX
3,3 kW-os inverteres klíma, fehér előlap - Samsung MAX Inverter

SAMSUNG AQV09EWAN / AQV09EWAX
2,5 kW-os inverteres klíma, fehér előlap - Samsung Crystal Inverter

Ahogy nezegettem a kulonbozo klimas oldalakon az arakat elegge mellbevago ar-kulonbsegek vannak! Mondjuk 10000 meg oke, de hogy van 50000 az mar kicsit durva.