madarbarat Creative Commons License 2010.07.04 0 0 2287

Kedves Zsazska!

A családunk egyik kedvence a Dr. House. Aki csak kettőt is megnézett a sorozatból, annak van fogalma, hogy milyen bonyolult dolog felállítani egy jó diagnózist. A dolmányos esete kapcsán is sajnos igaz rám nézve: szép lehetek, de okos nem.

(Egyet kell értenünk canary1 barátunkkal - bár tegyem hozzá, egy komoly bakterológiai vizsgálat - netán, amelynek ki kell térnie a gombákra is, rendkívül költséges.)

Ráadásul egy kis füllentésnek nyomára sem lehet jutni, ezért úgy gondolom, bele kellene nyugodni a megváltoztathatatlanba. Úgyszólván felesleges vizsgálatot kérni - mert ha valami lelkiismeretlen ember végzi a próbákat -, előfordulhat, hogy vizsgálat nem is történik, csak a kórlapot és a számlát állítják ki. S valami könnyen hihető füllentéssel nyugtatnák meg a lelkedet. Szépen temesd el Flotyit és őrizzük meg emlékezetünkben!

Ami a szúnyogirtást illeti: elvileg szelektív mérgeket használnak, amelyek semmi szín alatt nem okozhatnak madaraknál elhullást. Még mielőtt valaki vitába szállna velem, megkérdezem: mostanában hallottál-e ismerőseidtől elhullott madarakról a környéken?

Ha nem, akkor minden további nélkül kizárhatjuk ezt a veszélyforrást.

Máskülönben rögtön eszembe villant a lexikon egy másik címszava, ahol arról esik szó, hogy pl. a fekete rigók közül minden hányadik éri meg az 1 éves kort - ijesztő adatokra derült fény a vizsgálatok tükrében - ezért bármilyen kegyetlenül is hangzik, ami történt, az az életben sajnos eléggé általános. Hogy úgy mondjam...

Nem, nem folytatom, mert az ember ilyesmikről nem szívesen elmélkedik.

Csak még annyit: amit a te tevékenységedről tudunk az alapján nem kell magadat marcangolni vagy a fejedre hamut szórni.

Előzmény: zsazska (2282)