Lenne egy másik kérdésem. Az egyik helyi outdoor boltban láttam egy pofás kést, Mora gyártmány volt, a képek alapján a 860MG (ugyanaz, amit tegnap belinkelt itt valaki). Rákerestem, és alapvetően mindenki jókat írt úgy általában a Moráról, és konkrétan erről a késről is. Tényleg ilyen jó vásár ez a kés? A boltban 2200 Ft-ért árulják, ez nekem meglepően olcsó, de ha tényleg minőségi darab, akkor szerintem veszek egyet.
Elsősorban a túrafelszerelésem kiegészítőjeként lenne rá szükségem, nem hardcore bushcraftolás céljából, csak úgy általános célokra, pl. tűzgyújtás, erdei kajálás, esetleg városi környezetben néha késes feladatok ellátására stb.
Szóval a kérdés röviden az lenne, hogy az itteni szakik szerint is jó kés ebben az árkategóriában? Illetve azt olvastam róla, hogy szénacél a pengéje, a képek alapján skandináv éllel, így elméletileg könnyű élezni (ezt az él típusából gondolom), a Mora szénacéljának köszönhetően jó éltartó, viszont érdemes rá ügyelni, hogy a dzsuvát időben letakarítsuk róla, hogy ne fogja meg a rozsda. Ezek megfelelnek a valóságnak?