Ne haragudj, de nem tudom szó nélkül hagyni a bejegyzéseidet.
A sport: harc.
A csapatként folytatott harc része az, hogy minden erőmmel egyetlen célt kell szolgáljak: a csapatom győzelmét.
Ha a sportban a 120. percben kizárólag kézzel tudom megakadályozni a csapatom kiesését, akkor azt vállalom. Még akkor is, ha tudom:
1. Büntetés jár érte, amely piros lap és tizenegyes. Ezen büntetések jogosságát nem vitatom, mert a labdarúgás szabályait megsértettem, így bűnhődnöm kell.
2. Ha a gólvonalon állva nem ezt teszem, akkor nem tettem meg minden tőlem telhetőt a sikerért, a csapatomért, az országomért. Lehet, hogy kiesünk így is, de megtettem, amit a játék keretei között meg lehetett tennem.
Ettől a világ nem lesz rosszabb: a szabályok értelmében történt minden: Dosztojevszkij nyomán: a bűn és bűnhődés is. Elkövettem a "bűnt" és viszem a keresztet.
Tudod mitől lesz rosszabb a világ? A rengeteg sunyi szabálytalanságtól, a megtorlatlan színészkedéstől, az alattomos, veszélyes játéktól, a bírói fölényeskedéstől, a FIFA fafejűségétől, amellyel csapatokat tett tönkre, vagy legalábbis hozzájárult kiesésükhöz. Azon kell siránkozni.
Suarez pedig tökéletesen döntött. És hidd el: 100-ból 100 sportoló ezt tette volna - helyesen.