Kedves elcaro!
Igen, ez hihető. Egy szalon igyekszik a bemutató autókon a lehető legkevesebbet bukni, ezért tényleg először be szokták állítani kb. fél évre a szalonba, majd bemutató / tesztautóként KELL futnia még kb. 15-16e km-t. Ezt nem újságírói gyilkolós / "nézzük meg mit tud" tesztként kell elképzelni, hanem kb. fél-1 órás tesztvezetésekként, amikor az értékesítő is bent ül a jobb1-en. Állatkodás nem fér bele...
A VOLVO tesztautót nagyon nehezen ad ki 2 vagy több napra magánszemélyeknek, ez nem igazán jellemző, csak külön engedéllyel ismert ügyfeleknek (általában).
Nekünk is V50 volt az előző (nagyon szerettük, nem rossz vétel!), mi megkaptuk egy 2 napos próbára előtte, és nem is vittük el sem egy BP-Bécs-BP time attack-ra, sem off-roadozni... :)
Ugyanakkor nyilván nem garantált, hogy hidegen soha nem kapott nagy gázt próbakör alatt, de VOLVO-t nem streetracerek vesznek, szerintem itt ez kevésbé jellemző...
20e km-enként VAGY évente kell kötelezőre vinni a verdát, amelyik hamarabb jön (én ennél sűrűbben viszem...). Ugyanakkor parás / lelkiismeretes ügyfelek és baráti ajánlás alapján érdemes egy 0. (nulladik) olajcserét is megcsináltatni, kb. 2e km után. Vannak, akik szerint a mai modern autókat már nem kell bejáratni, szerintem és hozzáértő baráti ajánlás szerint érdemes. Az elején csak összekopnak a motorban is a dolgok, jó, ha ilyenkor nincs meghajtva a gép. Ezzel az olajcserével biztosan nem ártunk. Mi megcsináltattuk.
Ha ez elmarad, nem tragédia, ettől még szerintem átvehető az autó, de szerintem is érdemes bealkudni egy átadás előtti olajcserét!
Majd ha lejár a garancia, előtte is mindenképpen vidd vissza egy alapos átnézésre, hogy mit kell még megcsináltatni / cserélni / javítani rajta, mielőtt lejár a gari, de ezt úgyis fogják mondani...