Törölt nick Creative Commons License 2010.06.28 0 0 252
Egyébként üdv mindenkinek! Van itt esetleg egy retro/antik varrógép topik is?

Én mostanáig egy Naumann Columbával varrtam amit imádtam, de inkább visszaadom a szüleimnek mert az ő új gépük egy kalap xar, ezerszer jobb a régi Columba.

Az egyik aukciós oldalon beleszerettem egy Pfaff 360-asba, kedden érkezik :) Csak remélni merem, hogy nem vert át az eladó és a gép tényleg olyan mint a képeken plusz a leírásban. Addig meg izgulhat az ember.

Régi darab, minden megvan rajta amire szükségem van, 20e-ért szerintem jó vétel volt (főleg ha megnézem az e-bayes horror 300EUR körüli árakat) - a gond viszont az, hogy kiegészítők itthon nem igazán vannak hozzá. Elvileg talpakkal stb. érkezik de egy használt 50 éves gépnél soha nem tudhatja az ember, hogy mi nincs már meg az eredeti csomagból - plusz az összes hímzőfunkció kihasználásához kiegészítő talpak, fej is kellene.

Tudnátok esetleg ebben segíteni? Hol tudnék emberi áron (használt) 50 éves Pfaff alkatrészekhez jutni? Az e-bayen vannak alkatrészek de elég horror áron (plusz posta).

Vagy ha valaki meg tudná mondani, hogy mikkel kompatibilis a 360-as modell azt is megköszönném, erre nem sikerült rájönnöm (leírások mindenesetre vannak hozzá, a netről a robbantott ábrákon át minden letölthető).

A másik kérdésem egy Pfaff 31-es ékszíj lenne - hol lehet beszerezni? (vettem egy 31-est is egy elég jelképes összegért az öntöttvas alja miatt, abból szeretnék kisasztalt csinálni a 360-asnak, de miután kipróbáltuk a gépet és rájöttünk, hogy meseszépen varr plusz még a dupla réteg vastag bőrt is viszi, megtartjuk spéci esetekre plusz -ékszíj nélkül használva- gyerekvarrógépnek)