raczkevi Creative Commons License 2010.06.26 0 0 48428

Monastiri reptérre, innen nagy irodás (Next-Medina) légkondis régi merci busz vitt a szállodába, ez 1 óra 50 perc volt, attól függ milyen gyorsan szállnak le az útba eső szállodába menők.

Nebaul-ba és Hammametbe is órával 5-5 dínár volt az út, egyszer lealkudtam 4-re Hammametbe a taxit.

A Tunéziaiaknak 3 dínárért is elmegy a taxi..

 

Luage Neboul-Hammamet között 1 dínár/fő.

Nekünk mindkét város nagyon tetszett!!

Fotókat itt találsz róluk:

http://www.flickr.com/photos/raczkevi/

Nekünk a kaja itt elég jó volt, valahol a Skanes-El JHana és az EL- mouradi közti szint, fűszeresebben főznek mint ezekben- ez nekem előny, gyerekeknwek hátrány.

De mindíg van pizza és sima tészta, amire lehet sajtot vagy lekvárt tenni, de főtt és tört krumpli is volt, 7 nap alatt 2-szer sült krumpli (isteni, el is fogyott, de töltötték) és a harmadik naptól ebédnél önkiszolgáló fagyi (isteni) ami a gyerekeimnél nagyon népszerű volt.

A medencénél műanyag pohárba sdják a "biztonság miatt" de érdekes ha jattolsz Te ott is üvegbe kapod..

Egyébként a műanyag poharak és kanalak (csakúgy mint a Skanes El-Hanában 4 éve) el vannak mosva, ezt kiszúrtuk hogy kikukázzák a kidobott poharat és kiskanalart (mindíg hiánycikk ugye!) és megkapja a "kedves" nem jattos v endés..

Ráadásul az EL-Fellben a presszókáve kegy volt, 20 percet kellett rá várni, amiután többször odatolták a jattos tálkkát az orrom alá a bárban..Amikor tettem bele 1 dínárt (hiszen ezzel működnek mint köztudott) akkor érdekes módon 2 perc alatt lett KV..

Ez már csak így megy arrafelé-de ez az El-Hanában is így ment, az EL-Mouradiban nem ennyire durván.

a takarító néni 2 szappan és egy doboz cigi után csodákat művelt (bár az egy hét alatt nem volt ágyneműcsere,ami normális ugyan)de tiszta törcsi és WC papír utánpótlás volt, meg virág egy madárhajtogatás az ágyon ;o)

Előzmény: jasminka (48420)