gyere a papához Creative Commons License 2010.06.23 0 0 112
Jogos a ké(rd)és. De nem nagyon tudok eleget tenni neki. Lássuk be, nagyon kevés igazán jó avantgárd zene van. Nem jó az lehet hogy sok van, de az olyan meg kit érdekel?
Inkább "bevallom", hogy mostanában (többek között) miket hallgattam, szerettem. Végigmentem az Ozric Tentacles, Nathan Mahl, Miriodor, Djam Karet, Banda Elastica életművön. Nem kis részben azért szeretem ezeket az együtteseket, mert teljesen instrumentálisak, vagyis mentesek a progrock azon "átkától" -amit a pop örökségeként vettek át- hogy énekelgetnek. A fentiek nem... csak keményen, és kompromisszummentesen nyomják a zenéjüket. Persze ezek nem kifejezetten avantgárdok, de mivel a progrockban nem gyakori az instrumentális zenélés, mégis csak "egy ilyen irányú lépés"-nek tekintem őket (a zenéjüket).

De hát nem csak ezt szeretem (ha már szabad ily szubjektíven megnyilvánulni). Annyira jó lenne ha jó minőségben meglennének a Trabant együttes számai... Mostanában agyonhallgattam őket, pedig az aztán minden csak nem instrumentális, és nem avantgárd. Bár... ez utóbbiban azért nem vagyok annyira biztos.

Lehet vitatkozni, ha van miről. ;-)
Előzmény: eref (111)