Sziasztok!
Kész lett a fejidom és az oldalidom, immáron a 4. festés. Átnéztem a fényezőnél, de nem elég alaposan. Itthon vettem észre, hogy az oldalidom kékjében benne van egy kis fényes fémszemcse, elég jól rikít, az ezüstben meg van egy-két sötét kosz szemcse, mélyen a lakkban. Nyeltem egyet, a sok szívás után mostmár elmegy így, csak legyen motorom...
A lelkére kötöttem a srácnak, hogy lője be a pisztolyt, hogy kb azonos legyen az ezüst árnyalata, mint a gyári...persze, hogy túl szárazon fújta és világosabb lett. Meg sem próbálta szerintem...
Aztán jött a fejidom...letörte az egyik rögzítőfület, amit csak úgy lehet felhegeszteni, hogy leég a festék ott, tehát lehet újrafújni. De mostmár rámegy az idegrendszerem, többet ennek a fényezőnek semmit sem adok a kezébe. Ki lesz javítva a sérült rész helyileg, aztán felszerelem és motorozok, mert már április eleje óta nem volt képes megcsinálni ez a fényező normálisan. A fasza, hogy most már lesz 5 réteg festék a fejidomon...
Tippet tudtok arra adni, hogy mit lehet kezdeni azzal a fényes fémszemcsével, ami a kék részben virít? Az a baj, hogy két lakkréget között van mélyen, nem púposodik ki. A srác már megpróbálta kipolírozni.
Illetve azt szeretném még kérdezni, hogy én vagyok túl igényes, vagy ilyen hibák elfogadhatónak számítanak? Lehet egyáltalán elvárni olyan munkát, hogy se kosz (nem az apró kipolírozható kis szemcsékre gondolok, hanem a nagyobb, markánsabb szemcsékre), se megfolyás, se egyéb hiba ne legyen benne, hanem egy tényleg tökéletes minőségű, szép munkát kapjak?
Az oldalidomot talán elfogadhatónak tartom, nem túlzottan feltűnő az a pár kosz benne, csak vacilálok, hogy felragasszam-e rá a 25eFt-os matricát. Félek tőle, nehogy 2 hónap múlva jöjjön elő visszaszívódásból származó sok karc.
Mindenesetre előkerestem a tartalék fejidomot, amit pár éve vettem, elvittem műanyagoshoz, mert arról is hiányzik egy kis rögzítő fülecske, aztán lehet, hogy azt majd megcsinálom, ehelyett a festéktemető fejidom helyett...
Egyébként pont ott volt a festő barátomnál egy autó, aminek fújták az oldalát és a hátsó ajtónál volt egy halvány fehéres csík, mert kifolyt a friss lakra a víz a díszléc alól. A srác mondta is, hogy ad magának egy újra táblát, így nem adja át a kocsit. Ezt tartom korrektnek, nem pedig amit velem csinált a fényező, hogy megpróbálta átadni a szart, hátha nem veszem észre és nem hozom vissza. Végül ő nyert, mert tele a tököm, 5.-jére nem fogom visszavinni hozzá, nem ér meg az idegrendszerem 70-80eFt-ot, bár tudom, hogy asztalt kéne borogatnom...