gazo2 Creative Commons License 2010.06.22 0 0 255
Kedves Levelezőtársaim!

Lassan normalizálódik a helyzet Baján. Azt mondhatom, hogy tűzoltók emberfeletti munkát végeznek. Rengeteg a hívásuk. A Katonavárosba érkezett csoportjuk éjjel fél 3-ig itt szivattyúzott a Zengő utcában, majd nagyobb bajhoz hívták őket. Ma reggel folytatták az utcában. Nálunk a pince volt tetejéig megtelve vízzel, de voltak az utcában és Katonavárosban sokkal nagyobb bajok is. Ami meglepett, hogy a tűzoltók a csatorna-rendszerhez szakmailag is értenek. Hasznos tanácsokat kaptam tőlük.

Csak azt mondhatom, hogy le a kalappal a tűzoltók előtt!

Rövidesen megérkezik Gödöllőről a Sisi (Erzsébet királyné) emlékét ápoló klub félszáz tagja. Igyekeznem kell, hogy azt mutathassam be, hogy Baja milyen szép város, hiszen megvannak még a tegnapi felhőszakadás nyomai. Szerencsére van nagyon sok számukra érdekes vonatkozás, mely a Grassalkovich-családdal, a Türr és a IV. Károly-emlékművel kapcsolatos.

Visszatérve a felhőszakadás utánra. Nem javított a helyzeten, hogy egész éjjel esett az eső.) De látom, hogy mindenki igyekszik a portáján rendet teremteni, egyetemben a város hivatalos hatóságaival. Bevallom, először én is a rendteremtéssel, és nem ezzel a kis bejegyzéssel foglalkoztam.

Tisztelettel:
Gál Zoltán
Előzmény: gazo2 (254)