Kele64pisti Creative Commons License 2010.06.19 0 0 214
Szia!

Nem értek egyet. Már most is lehet tudni, hogy a lopakodóképessége nem éri el sem az F-22 sem az F-35-ét, mivel ezt úgy néz ki az orosz ipar nem tudja legyártani. (tervezni igen, de a "lakatosmunka" nem megy, elektronika is lemaradásban.)
Hatótávolság és manőverezőképesség, szupercirkálás stb. ez mind Ok, csak az a bibi, hogy fenti ellenfeleket távolabbról fogják észlelni, és leszedik... A fegyverzeti problémák (nincs megfelelően hatásos rakétafegyverzet az R-73 közelharcrakétán és javított változatán kívül, az R-77 eddig csak gyakorlatokon vett részt, India talán többet tud róla, mint maguk az oroszok..) miatt valószínűleg fegyverzete is hatástalanabb lesz mint az amerikai gépeké.
A RAFALE árkategória is iszonyú drága. Nem is tudtak nagyobb mennyiséget eladni. Majdnem azonos az F-35-el. A MIG-35-öt is annyiért akarják adni az indiaiaknak mint az F-18E/F/ SH-t..
A harceljárás, taktika, stb. meglévő fegyverrendszerek legoptimálisabb alkalmazását jeleneti. (tudom nem ez a "hivatalos megfogalmazás" viszont ez a lényeg). Tehát persze ki fognak dolgozni a géphez és a többi meglévő rendszerben való alkalmazásra harcászati eljárásokat, de ez nem javítja a gép harci-technikai lehetőségeit.

Tehát sajnos a nekem is tetsző PAK-FA max. a SH, RAFALE, Eurofighter és régebbi típusok ellen alkalmazható biztos siker reményében. Viszont mire sorozatgyártásba kerül addig már az F-35 is. Az oroszok reménye, hogy sok országnak eleve nem szállít az USA majd F-35-öt, illetve amcsi függés helyett talán az orosz gépet vásárolják meg.

Kele