maszibmw Creative Commons License 2010.06.19 0 0 7072

Sziasztok !

A hozzáértők segítségét szeretném kérni.

3 éve van egy épített cserépkályhánk ( képek mellékelve ), ami egy használaton kívüli, meglévő 14x14 es béleletlen kéménybe lett bekötve. ( dupla kémény, 2x 14x14-es, jelenleg csak az egyik van használva belőle a cserépkályha részére )

A kémény kapott egy kb 2 m-es szigetelt magasítást, és egy huzatnövelő fejet. A kályha kitűnően működik, huzat problémánk sosem volt.

Pár hete, amikor ezek a hatalmas napokig tartó esőzések voltak, megjelent a tetőtéri szobában egy szúrós szag. Végül megtaláltam az okot, amint a képeken is látszik, átütött a kátránylé a tapétán, közvetlen azon a helyen, ahol a kémény kilép a tetősíkból. A folt nem terjed, de kellemetlen a szaga. Pont ezen a magasságon van egy kéménynyílás, azt kivettük, és ahogy én látom, a bentlévő kátrányos fal szinte száraz, ha hozzáérek a kátrányhoz, lepereg mint egy levél.

Kihívtuk a hivatalos kéményseprőket, és azt mondták, hogy az eső miatt történt a dolog. Egyikük foglalkozik maszekban is kéményekkel, ő azt mondta, hogy ki lehet égetni, és kicsit felfúrva egy 150-es acél csővel ki lehetne bélelni. Szüleim intézték, én nem voltam itthon.

Kérdésem az lenne, mit javasolnátok, megoldható lenne-e a dolog a kémény lebontása nélkül, ha igen akkor milyen módon, hogy a kérdéses ponton a szag megszűnjön, és a kémény bélelt lehessen. ( természetesen újravakolással a kérdéses szobarészben )

Köszönettel, Maszi

1

2

3

4