Soká Creative Commons License 2010.06.16 0 0 3164
Lehet, hogy az én válaszom eléggé "furi" lesz, de én azt mondom, hogy első körben örülj, hogy sikerült életet lehelned a gépbe. Mostmár fotózz vele, és igyekezz arra használni, amire alkalmas. Nem kötelező beleesni abba a hibába, hogy: na, megvan a gép lássuk mi kell még hozzá? Sokan vannak, akiket nem is annyira a fotó maga érdekel, hanem a folyamatos tuning és javítgatás. Ez önmagában persze még nem baj, de azt látni kell, hogy a sok kütyütől még semmivel sem lesznek jobbak a képeid, legfeljebb élesebbek.
Szóval, ismerned kell magadat, számodra mi a fontosabb? Egy megfelelő fotós könyv, még inkább egy jó mester és főleg jó fotók tanulmányozása százszor többet ér akármilyen szűrőnél. És arra érdemes összpontosítani ami megy, nem pedig arra, ami technikai értelemben meghaladja a gép képességeit.
Bocs, hogy ilyen "népi bölcseletekkel" fárasztalak.

Én egészen biztos, hogy egy jó külső vakura hajtanék elsősorban (kb. 430EX és felette) mert ha beltérben valamilyen eseményt is akarsz fotózni, akkor mindennél fontosabb, hogy tudj indirekt módon világítani. Most nyáron jobbak a fények, kevésbé hiányzik, télen annál inkább.
A következő egy jó állvány...
Előzmény: GPont73 (3160)