ds9 Creative Commons License 1999.01.20 0 0 32
George Lucas a jövő havi Vanity Fair-nek nyilatkozott amelyből a New York Post hozott le részleteket :
" A folytatások elkészítése jelenleg nem része terveimnek."
" Ha látni fogják mind a hat részt, meg fogják érteni. A hatodik résznél tényleg vége van."
" Sosem volt elképzelésem a folytatások történetéhez."
" És még valami amikorra eljutnék oda, hogy elkészítsem a folytatásokat már olyan korban lennék, hogy a trilógia elkészítése 10 évbe telne. "
Arra a kérdésre, hogy engedné-e, hogy más írók vagy rendezők, csináljanak további SW folytatásokat azt válaszolta:
" Valószínüleg nem. Ez az én dolgom."
" Probably not. It's my thing."

Szerény véleményem szerint Timothy Zahn trilógiája nagyon jó volt, kár, hogy nem lesz belőle film / legalábbis ezek szerint /.
Bár lehet, hogy nincs ellentmondás, hiszen elképzelhető, hogy George Lucas nem olvasta a Timothy Z. féle folytatásokat. Gondoljunk csak bele hány száz a Lucas cég által kiadott SW regény jelent meg eddig.

A Special Edition szerintem nem rossz, annit mindenesetre a javára lehet írni, hogy a 4. rész / New Hope, Csillagok Háborúja / képminősége jelentősen javult, hiszen 1977-ben csinálták alacsony költségvetéssel nem túl strapabíró filmre, ezen változtattak.
Az új jelenetek egy része nagyon jó, szerintem a Coruscant a Return of the Jedi végén úgy néz ki mint New York az nem tetszett.

Kedves OverLord,

a 20th Century Fox az Usa-ban csak November óta ad ki DVD-ket / ők csatlakoztak utoljára / ezért a Star Wars Dvd-n egyelőre csak álom / sajnos /.
Én abban reménykedem, hogy az új rész bemutatása előtt vagy közvetlenül azután meg fog jelenni / George Lucas nagyon támogató volt a DVD-vel kapcsolatban /.
Addig is nincs más megoldás, hogy Vhs kazettán nézegetni.
Nekem megvolt a Special Edition LaserDiscen / Limited Edition /, de azt a lézerlemezjátszóval együtt, amikor áttértem csak DVD-re eladtam.Sajnos.
Az nagyon jó volt pedig, Dolby Digital, Thx hang, szélesvászon. Beszarás.