igazságosztó1 Creative Commons License 2010.06.12 0 0 1813
Nyílt levél a KDNP-nek!

Tisztelt kereszténydemokraták, azzal a felvetésükkel mélyen egyetértek, hogy a hétvégi nyitva tartást azonnal, haladéktalanul szabályozni kell!

De szomorúan tapasztaljuk, hogy ez irányú törekvéseik ellaposodtak! Azonnal felszólítanánk önöket, hogy az ígéretükhöz híven azonnal kezdjék meg a törvénytervezet kidolgozását és haladéktalanul a parlament elé való benyújtását!

Mint már annyiszor felszólaltunk ez ügyben, hogy a multinacionális üzletláncok semmibe veszik a magyar munkatörvénykönyve számos passzusát, ezért a törvény legszigorúbb erejével kell lesújtani rájuk! Az mellett sem lehet szó nélkül elmenni, hogy a Tesco után a Penny üzletlánc is felsorakozva a törvénysértők soraiba, szembemenve a hatályos jogszabályokkal, nem hogy szabadidőt biztosítana dolgozóinak, hanem egyenesen növeli munkaidejüket.

Mindenféle szerződésmódosításokba belekényszerítve munkavállalóikat, különféle trükkökkel, belső, törvénysértő szabályzatokkal, megkerülve a hatályos törvényeket tesznek tönkre családokat! Az ellenvetőkkel pedig szankciókat helyeznek kilátásba!

A rugalmas munkarend köntösébe bujtatott, de folyamatos létszámstopra ítélt boltok dolgozóinak jelentős létszámát tekintve nő, családanya vagy leendő édesanya! Ha önöknek, mint azt állítják fontosak a családok megerősítése, azonnal, haladéktalanul tegyenek eleget ígéretüknek és akadályozzák meg, hogy még több család essen áldozatául a multinacionális cégek profithalmozásának, munkaerő piaci telítettség miatti kiszolgáltatottságának!

Tehát követeljük a Vasárnap tényleges munkaszüneti nappá való nyilvánítását! Az összes multinacionális kereskedelmi cég szerződéseinek felülvizsgálatát, munkavállalói és munkaadói aránytalanságok felszámolását, a renitens boltok azonnali bezárását, ha szükséges a teljes üzletlánc kiutasítását az országból!

Nemzeti Egyletek Mozgalom