Másodperc Creative Commons License 2010.06.11 0 0 12368

Sziasztok,

 

28 éves vagyok, lassan nyolc éve szedek Harmonetet, lassan (fél-egy éven belül) szeretném abbahagyni, hogy gyerekünk legyen. Csütörtökönként szoktam elkezdeni és vasárnap szokott megjönni, egyszer tavaly nyáron késett egy napot és csak hétfőn jött meg.

 

Most viszont, múlt hét szerdán hagytam abba a 21 napos adagot és még mindig nem jött meg. Tegnap csináltam tesztet, negatív, felhívtam a nőgyógyászom, aki azt mondta, hogy szedjem tovább a tablettát, van ilyen, hogy kimarad, nincs semmi gond. Amúgy is esedékes az éves vizsgálat, július 9-re kaptam időpontot.

Ebből én azt gondolom, hogy nincs gáz, előfordul az ilyen, főleg, hogy mostanában elég stresszes vagyok a munkahelyem miatt - bár még a tablettamentes időszakomban stressz hatására hamarabb jött meg.

 

Ellenben a barátom, a gyerekeim jövendő apja, megkérdezett egy tavaly óta nyugdíjas szülész-nőgyógyász főorvost, hogy most ez mit jelent és mi a teendő, azzal hívott fel, hogy az apja szerint a tabletta megölte a ciklusomat és nagyon nehezen fogok teherbe esni, ugyanis nem szabad ennyi sok ideig szünet nélkül szedni a tablettát és ez irtó nagy felelőtlenség a részemről. Én ezt nem akarom elhinni, inkább a saját orvosomnak, aki nyolc éve ugyanaz (bár csak évente egyszer lát), mint egy akármilyen tapasztalt másik orvosnak, aki se a kartonomat nem látta meg, se nem vizsgált meg sosem.

 

Szerintetetek menjek el hétfőn az ambulanciára vizsgálatra vagy tök fölösleges? Nyilván nem kérem, hogy tegyetek igazságot, de azért jólesne a megerősítés, illetve az őszinteség. Várhatok egy hónapot a szokásos éves vizsgálattal a kimaradás miatt? Teszteljek majd újra?

 

köszönöm :)