nyárimádó Creative Commons License 2010.06.10 0 0 23207
A 22383 hozzászólás : Az értékek a számolás nem a Tiédre vonatkozik !!!!!!!!!!


"Kérdezz, felelünk a vegyszer mennyiségekre ( ha nem boldogulsz a leírtakkal) !

Klórsokk : medence feltöltéskor ill kéthetente kell használni általában. A klórsokk, az nem más mint egy por, amit vödörben kell feloldani 5mg /liter arányban. De vigyázz, mert a klór nem 100%-os. Ez végül is egy totális nagy fertőtlenítés.
A Te medencéd 244x0,66-os, azaz kb 80%-os feltöltöttségnél 2,5m3 víz fér bele.
Számolás: 2500*5 /1000= 12,5 gramm. Ezt már csak el kell osztanod annyival, ahány %-os a klórsokk porod ( klór tartalom). A kapott eredményt vödörben feloldod, beleöntöd a medencébe, elkevered ( ha lehet szűrő segítségével), majd teszttel nézni kell, hogy lemenjen az érték normálisra, és bele lehessen menni ( 0,4-0,8 mg/ liter).

Klór tabletta: Ez végül is ott úszkál a medencédben egy úszóadagolóban. Úszkálás közben ez kioldódik, és így folyamatosan adagolja a klórt a medencébe. Az érték, mint előbb írtam 0,4-0,8 mg/ liter kell hogy legyen ( teszttel kell mérni). Ezt a tablettát tilos csak vízbe dobni, mert a medence aljára érkezve kiszívja a színét a medence anyagának ill így nem tudod szabályozni a klór szintet. Szűrés ( keringtetés) nélkül a medence alján landol a vegyszer ( leülepszik), és sajna a vized nem lesz védve. Ha olyan tablettát veszel amit kombinak hívnak, abban benne van a klór, az algaölő, és a pelyhesítő is.

Pelyhesítő: Ezt akkor kell alkalmazni, vízbe tenni, ha beopálosodik, zavaros lesz a vized színe. A ki nem szűrhető és le nem ülepedő ( lebegő) szennyeződésekre van. A flakon hátulján ott a mennyiség, hogy mennyit kell a vízbe önteni. Ez rátapad a kosz felületére, megnöveli térfogatát és tömegét, majd így le fog ülepedni a medence aljára. Így már porszívózással eltüntethető.

Ph: Teszttel mérhető, jó érték a 7,2-7,6. A lényeg az, hogy ennél a kémhatásnál tud a vegyszer legjobban hasznosulni. Ha magas Ph minusz kell bele, ha alacsonyabb ph plusz kell bele.

Asszem ennyi, bele lehet jönni.
Üdv"
Előzmény: nyárimádó (23205)